Helsingborg – företagsvänligt och naturskönt

Ett vackert och strategiskt läge mitt i Öresundsregionen, bra näringslivsklimat, och hög livskvalitet – så skulle man lite kortfattat kunna sammanfatta Helsingborg. Lokalnytt har pratat med Helsingborgs nya näringslivs- och marknadsdirektör Renée Mohlkert för att få hennes syn på ”Sundets pärla”.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-03-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

– För mig som är ny i Helsingborg ser jag staden som den vattennära staden med närhet till allt, och med ett stort och varierat utbud. När det gäller utbudet så tänker jag brett både vad det gäller shopping, intressanta platser att besöka, näringslivets sammansättning och så vidare. Jag tror också att det är så de flesta utanför vår egen region ser på oss, säger Renée Mohlkert.

Vad anser du att det finns för fördelar med att etablera sig i Helsingborg?


– Helsingborg har många fördelar. Vi har ett geografiskt läge som för många är strategiskt viktigt. Vi har flera Europavägar som korsar här, en av Skandinaviens största hamnar och en befolkningstät region. Vi har bra mark för den som vill bygga nytt och bra och varierat utbud för den som vill hitta något mer färdigt. Bredden i vårt näringsliv och många bra mötesplatser gör att det är lätt att hitta bra och givande affärsrelationer även lokalt. Näringslivets kontakt med Campus är också något som ska poängteras. Sedan är det både vackert och trevligt i Helsingborg vilket gör att det är lätt att trivas. Jag vet som ny i stan!

Vad finns det för framtidsplaner för Helsingborg?


– Just nu arbetar vi för fullt med vårt stadsförnyelseprojekt H+. Det är området söderut utmed hamnen. Vi kommer att gräva ner järnvägen och öppna upp mot de södra stadsdelarna. Här kommer vi få ett nytt mycket stort och spännande område. Just nu arbetar en jury med att ta ställning till fem olika internationella förslag till hur hela detta stora område ska vidareutvecklas. Till detta planerar vi också en hotell- och konferensanläggning med mera, på Ångfärjetomten mitt i centrum, och en ny multiarena uppe vid Olympia. Vi ska också renovera Kullagatan, Sveriges äldsta gågata. Ja, listan kan göras lång!

Hitta lokaler att hyra i Helsingborg!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Stort intresse för gröna lokaler i Öresund Stort intresse för gröna lokaler i Öresund Här är programmet för Fastighetsmarknadsdagen i Öresund Här är programmet för Fastighetsmarknadsdagen i Öresund I Helsingborgs Mindpark växer företagen I Helsingborgs Mindpark växer företagen Det ljusnar för cityhandeln i Öresund Det ljusnar för cityhandeln i Öresund Helsingborg växer och förnyas Helsingborg växer och förnyas Avvaktande lokalhyresmarknad i Öresundsregionen Avvaktande lokalhyresmarknad i Öresundsregionen