eGain Sweden - miljön i fokus

När du kliver in på eGains kontor är det som en ny värld öppnar sig. I entrén med företagsnamnet väl exponerat i mossa förstår du direkt att här är miljön i fokus. Filip Lagerlöf, Marketing Analyst på eGain, berättar vad det är som gör just deras kontor, som dessutom är nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor 2017, speciellt.

Skriven av Redaktionen 2017-10-11 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för eGain Sweden AB
Artikelbild

Filip Lagerlöf, Marketing Analyst på eGain.


Kom ni med många egna förslag och önskemål till inredningsarkitekterna, i så fall vad?

Ja, vi satte ramarna och hade bland annat målsättningen att lyfta vårt kontor till nästa nivå och samtidigt skapa en tydlig miljökänsla för att avspegla vårt varumärke och verksamhet som syftar till att bidra till en bättre värld för oss att bo på. Samtidigt skulle kontoret kännas luftigt och skapa möjligheter för oss att växa.

I tillägg till miljötänket och en hög teknisk nivå var det också viktigt för oss att också skapa möjligheter till ett flexibelt arbete där öppna kontorslandskap utgör grunden, men där det finns unika samtal- och mötesrum tillgängliga för den som vill stänga in sig och fokusera, eller ringa samtal eller mötas med kollegor från olika delar av världen.

Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Absolut! Vi är ett miljöteknikföretag som levererar smarta molntjänster till fastighetsägare runt om i Sverige och i Europa vars syfte är att minska utsläppen av koldioxid från flerbostadsfastigheter. Att vi ville framstå mer som ett miljöföretag var hela grundtanken som vi hade med oss genom hela projektet.
Artikelbild

Vad är du personligen mest stolt över på kontoret?

Jag tycker helheten föll på plats riktigt bra. Allt passar ihop och känns genomtänkt både i färger och materialval samt i rena funktioner med t.ex. funktionsbaserade mötesrum. Sedan är fågellamporna i köket en riktig snackis, som blivit riktigt bra tycker jag.

Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

Initialt är det nog våra mossbokstäver i entrén som direkt skapar ett samtalsämne och en positiv miljökänsla. Sedan är det nog luftigheten med mycket öppna ytor som många tycker är trevligt.
Artikelbild

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Den är nog ganska typisk för många andra moderna företag. Eftersom vi har kunder och partners runt om i Sverige och övriga Europa så blir det mycket telefon och mail blandat med interna möten och möten med kunder i närområdet som kommer förbi på en kopp kaffe och för att gå igenom hur energibesparingar och inomhusklimatet i deras fastigheter har sätt ut den senaste tiden. Sedan har vi naturligtvis även ett par pingismatcher som pågår titt som tätt vilket vi tycker är trevligt.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration