Landskrona – naturskönt och företagsvänligt

Landskrona har fått ett ordentligt uppsving de senaste åren. Och företagsklimatet har förbättrats avsevärt enligt senaste rankingen från Svenskt Näringsliv. 2008 klättrade Landskrona hela 94 placeringar i listan över landets företagsvänligaste kommuner.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-02-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Landskrona ligger inte bara vackert beläget vid havet, utan har även en mycket strategisk placering – mitt emellan Helsingborg och Malmö. Här kan du därför både njuta av Landskronas idylliska natur och samtidigt befinna dig en halvtimmes bilväg från händelsernas centrum i Malmö.

Och det verkar nu som att allt fler upptäcker fördelarna med Landskrona. I Svenskt Näringslivs senaste ranking av det lokala företagsklimatet, framgår det att Landskrona har gjort en rejäl klättring uppåt, med hela 94 placeringar. Nu ligger Landskrona på plats 163 av totalt 289.

Rankningen som Svenskt Näringsliv genomför varje år bygger främst på enkätsvar från cirka 35 000 företag i landet, men även på statistik från Statistiska central­byrån. Det rör sig därför om en blandning av både företagens attityder gentemot kommunen och ren fakta.
Artikelbild

Raketklättring


Raketklättringen för Landskronas del är bäst i hela Skåne och näst bäst i Sverige. Förklaringen antas vara att man har valt att satsa hårt på att bland annat öka informationen och kommunikationen mellan näringsliv och kommun i Landskrona de senaste åren. Dessutom har de kommunanställda tjänstemännen genomgått en utbildning för att få bättre förståelse för företagares vardag.

Men från kommunens sida nöjer man sig inte med detta, utan är fast beslutna om att utvecklingen ska fortsätta.

– Jag är glad för vår tydliga förbättring. Det här speglar i mångt och mycket attityden gentemot företagandet i kommunen. Att detta förbättrats är både viktigt och glädjande. Men lika viktigt som attitydfrågorna är de strukturella frågorna. Vi tappade under 90-talet ett stort antal arbetstillfällen och det måste tas igen. Dessutom måste vi bredda basen i näringslivet i Landskrona till att omfatta fler branscher och sektorer, säger Torkild Strandberg, kommunalråd.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration