Bostadsrättspriserna backar i Stockholm

Siffror från Mäklarstatistik visar att prisutvecklingen är stark i Göteborg och Malmö, men avstannande i Stockholm där bostadsrättspriserna sjunkit med en procent de senaste tre månaderna.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-10-03 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Erik Wikander.
Bild: Sten Jasin


– Prisutvecklingen har på senare tid bromsat in i Stockholm och Göteborg. De kraftiga prisökningarna ser vi nu i områdena utanför dessa två storstäder samt i regionala tillväxtorter, säger Erik Wikander, vd Mäklarhuset.

I Malmö och Stor-Malmö har bostadsrättspriserna ökat kraftigt det senaste året. Men under den senaste månaden har priserna stått stilla. Prisstatistiken visar vidare att den svenska snittvillan kostar närapå tre miljoner kronor, efter en prisuppgång på åtta procent det senaste året.

Villamarknaden har det senaste året varit starkast i Göteborg, med en uppgång på elva procent. I Stockholm har villapriserna backat med en procent den senaste månaden. Fritidshuspriserna har under det senaste året stigit med nio procent.

– Både fritidshusmarknaden och villamarknaden har varit starka i år. Det beror till stor del på att utbudet varit väldigt lågt, vilket drivit upp priserna. Samtidigt indikerar statistiken för både bostadsrätter och villor att prisutvecklingen bromsat in, eller åtminstone tagit en paus, i Stockholm. Men givet att vi nu befinner oss i en säsongsmässigt svag period får vi vänta på siffrorna för augusti och september innan vi kan säga att det är ett trendbrott i Stockholm, säger Erik Wikander.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration