Hemmakänsla med en twist av engelsk pub på Fastighetsbyråns Hisingenkontor

Våren 2015 stod fastigheten för nya kontoret klar och inflyttningen skedde strax därefter. Elin Carlstedt, marknadskoordinator, berättar mer om kontoret som designades helt utan arkitekter eller stylister.

Skriven av Redaktionen 2017-10-04 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: E-soft


Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Fastighetsbyrån Hisingenkontoret

Kan ni beskriva "hemmakänslan" på kontoret?

Med inspiration hämtad från hotellobbys och magnifika hem hämtade ur historien har vi möblerat en lobby med en second hand-soffa i buffelskinn och en ny designsoffa i grå sammet. Väggfast bokhylla i svart fylld med gamla som nya ting från olika tidsepoker toppas av ett svart piano och bardisk i skinn. Detta är en lounge där kunder kommer och går samtidigt som vi har möten och eftermiddagsfika. Detta ger hemmakänsla då de känner att de kliver rakt in hemma hos oss och de är välkomna.  
Artikelbild

Elin Carlstedt, Marknadskoordinator Fastighetsbyrån Hisingenkontoret.


Vilka för- och nackdelar tror ni det fanns med att ni designade kontoret på egen hand helt utan arkitekter eller stylister?

Att designa själv och låta inredningen växa fram ger lösningar som är plats och individanpassade på ett sätt som inte hade gett samma resultat om någon utomstående gjort detta på papper. Men visst kräver det tid, känsla, mod och lyhördhet.

Var det några önskemål från de anställda som ni är speciellt stolta över att ni kunde tillgodose?

Någon ville ha öppet kontorslandskap och andra ville ha egna rum. Detta har vi kunnat tillgodose på ett sätt där alla kan sitta ostört om de vill.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Kontoret bemannas dagligen av anställda. De dyker upp från kl 7 och vissa lämnar inte förrän kl 23 vissa dagar. Det är dessa arbetsförhållanden som vi anser kräver en speciell arbetsplats. Att de som jobbar sent kan gå till den guldfärgade SMEG kylen med Swarovskikristaller och hämta något att äta...

Vi har möten med våra kunder, säljare och köpare och även folk som bara vill komma in och prata boende med oss och ta en fika. 

Swedbank och Familjens jurist ligger i anslutning, vilket gör att många drar sig in till oss under tiden de väntar. De trivs bättre i vår miljö säger de. 
Artikelbild


Bild: E-soft


Vad reagerar besökare på när de ser kontoret första gången?

Oj vad är detta? Är det ett hotell eller en bar?

Vi har fått frågan om man kan beställa ett glas vin eller öl. Många som väntar på banken kommer in och sitter hos oss för att det är så mysigt.

Barnen som är med föräldrar på banken bredvid eller hos oss kommer ofta in för att titta i bokhyllan eller åka runt med SAAB:en designad av Sixten Sason…

De gillar den mysiga känslan. De känns lugnt och trevligt. Många fastnar framför vår bokhylla med antika saker i.

Vad är du personligen mest stolt över på kontoret?

Älskar skiljeväggarna mellan de olika rummen. Det sätter prägeln på hela kontoret. Mixen med gammalt och nytt är jag stolt över. Alla kan anlita en duktig inredningsarkitekt, det är bara en kostnadsfråga. Men alla kan inte skapa själva. Det är vi alla stolta över.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration