IIS - Ett innovativt, digitalt och professionellt kontor

I sin nominering till Sveriges Snyggaste Kontor skriver IIS att när de började skissa på sitt nya kontor så var några av ledorden innovativt, digitalt och professionellt. Här berättar Ulrika Ahlgren, projektledare, och Anette Hall, beställare av flyttprojektet, om vad som gör just deras kontor speciellt.

Skriven av Redaktionen 2017-10-04 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Ulrika Ahlgren och Anette Hall under en av IIS 'lyktor' - en allmän yta med utsikt över kajen och vattnet.
Bild: Åke Gunnarsson


Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för IIS

Vad med ert kontor är medarbetarna mest stolta över?

Att vi fått det ljust och modernt och en härlig utsikt på köpet. Naturligtvis är vi även lite extra stolta över vårt egendesignade innertak, som ska föra tankarna till ett kretskort.

Hur reagerar besökare när de ser ert kontor för första gången?

De flesta tycker att vi har fått ett väldigt fint och fräscht kontor, wow-faktorn är hög hos besökarna. Många har lagt märkte till att det är behagligt, lugnt och luftigt i våra lokaler. Vi har hört några säga att det är en "New York-känsla" och att bilder på kontoret inte gör sig rättvisa – det är häftigare i verkligheten! Kanske är det vår neonbelysning som bidrar till den känslan.
Artikelbild

Ulrika Ahlgren och Anette Hall.


Vilka är de största skillnaderna jämfört med ert tidigare kontor?

Det är naturligtvis många saker men främst takhöjden, ljuset, rymden. Nytt är också att alla anställda nu sitter på ett och samma plan och att alla har en gemensam entré. Ytterligare en stor skillnad jämfört med vårt förra kontor är att vi har startat upp en hel ny verksamhet, Goto 10.

Kan ni berätta lite mer om Goto 10?

Goto 10 är en fysisk och digital mötesplats för alla som älskar internet och som kanske har – eller kommer få – en idé som de vill förverkliga. Här erbjuder vi, IIS, en kostnadsfri plats för arbete, kunskapsutbyte, seminarier och events. I lokalerna finns även Café Swaj där man njuta av en god kopp kaffe, fika eller lunch.

På plan två finns vårt co-workingspace inom ramen för Goto 10 som ger bolag som inte är redo att hyra en lokal på kommersiella villkor chansen att sitta och arbeta till ett subventionerat pris. Det är ytterligare en insats för att ge fler idéer chans att överleva tills den etablerade delen av ekosystemet kan ta över.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Nästan alla dagar ser olika ut men för de allra flesta startar dagen med att man tar en kaffe eller te i vårt gemensamma kök, där man träffar andra kollegor. Är det måndag träffas alla i köket för att ha ett gemensamt måndagsmöte. Sedan går man till sin arbetsplats - de allra flesta har eget skrivbord. Man kollar sin mail och kalendern för att planera veckan eller arbetsdagen.

Vill man så kan man sitta och jobba i någon av våra lyktor (en lykta är en allmän yta med utsikt över kajen och vattnet). Här kan man se båtar som åker förbi och det känns nästan som man är ute på vattnet. Sen fortsätter förmiddagen med möten eller workshops, antingen i ett av våra konferensrum, eller kanske i ett mindre samtalsrum. Ibland har vi något event eller utbildning i vår hörsal. Vid lunchtid går man ner till Goto 10 och köper med sig en lunch som intages i köket tillsammans med andra kollegor.

Vissa dagar går vi ut och äter på någon lunchrestaurang i närheten. Några passar på att köra ett löppass runt kajen. Eftermiddagen fortsätter sen på samma sätt, med möten, projekt eller andra arbetsuppgifter. Ibland blir det en paus för att spela lite pingis. Och vissa kvällar har vi pubaftnar för de som vill.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration