Så arbetar du produktivt hemifrån

Arbete hemifrån kan vara problematiskt. Den ökade friheten och frånvaron av chefer och kollegor gör att det är enkelt att bli distraherad. Genom att sätta upp rutiner för hur du ska lägga upp ditt arbete blir det lättare att få mer gjort hemma.

Skriven av Redaktionen 2017-08-30 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sätt ett schema för vilka timmar du ska arbeta

Meddela familjemedlemmar mellan vilka klockslag du tänker arbeta. Be dem respektera dessa tider och undvika att störa dig då. Planera inte in privata sysslor under timmarna du arbetar så att du kan fokusera din tid på arbetet.

Egen datorinloggning

Skapa ett eget konto på datorn som bara används till arbete. På det sättet minskar risken att du besöker några av dina privata bokmärken, kollar din personliga mejl eller börjar spela ett datorspel du gillar.

Eget arbetsrum

Inred ett rum eller en egen yta som enbart används för arbete. Se till att du spenderar din arbetsdag på den platsen och inte någon annanstans i bostaden.

Klä dig som på kontoret

Ha på dig samma kläder hemma som du skulle haft på kontoret. Detta gör att du kommer känna dig mer professionell när du utför ditt arbete.

Ordning och reda

Se till att ditt hemmakontor är städat och snyggt. Ha bara föremål som har att göra med ditt arbete istället för privata saker som kan leda till distraktioner. Se också till att du har det du behöver för att kunna utföra ditt jobb, om du måste leta efter kontorsmaterial eller får slut på något kan det leda till minskad produktivitet.

Avsluta arbetsdagen

Städa upp på din arbetsyta, plocka undan det du arbetat med och planera vad du ska göra nästa arbetsdag. Lämna ditt hemmakontor eller arbetsyta och kom inte tillbaka förrän nästa arbetsdag, och tänk inte mer på arbete innan dess.


Källa:

http://www.wikihow.com/Get-Work-Done-in-a-Home-Office


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration