Så hundsäkrar du kontoret

Oavsett om du jobbar på en arbetsplats tillsammans med andra eller har ett eget kontor hemma kan det komma ett tillfälle då hunden får följa med till jobbet. Då kan det vara bra att förbereda kontoret så att det blir så enkelt som möjligt att ta hand om vovven och ge den en miljö där den känner sig hemma.

Skriven av Redaktionen 2017-08-16 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Investera i golv av kakel, trä eller laminat om möjligt

Främst hundvalpar som ännu inte är rumsrena orsakar "olyckor" jämt och ständigt, men detta kan även hända fullvuxna hundar. Om golvet är enkelt att göra rent underlättar det enormt när det inträffar.

Köp en billig, tvättbar matta

Ibland kan kakel- eller trägolv vara kalla och både du och hunden kan behöva en matta för att hålla fötter och tassar varma. Spendera i så fall inte pengar på en dyrare matta utan istället en billigare som gärna också går att tvätta i maskin.

Placera kontorsmaterial svåråtkomligt

Flytta pennor, gem, suddgummin och viktiga dokument utom räckhåll för hunden. Gärna på höga hyllor där hunden inte kan nå dem. Om du har en bokhylla på kontoret så placera ingenting viktigt eller som kan skada hunden på de nedersta hyllorna.

Undvik bord och stolar med träben

Framför allt hundvalpar gnager gärna på trä. När hundens tänder växer kliar det vilket gör ett stols- eller bordsben bra att gnaga på. Försök använda bord och stolar med metallben och ge hunden en riktig tuggleksak istället.

Överväg sofföverdrag

Om ditt kontor har en soffa kan ett sofföverdrag vara en bra idé. Är sofföverdraget tvättbart i maskin är det enkelt att få bort fläckar och hundhår.

Gör att hunden känner sig hemma

Placera en filt på golvet eller bädda upp i en hundkorg så att hunden kan känna att den har en egen plats på kontoret. Ordna gärna också en låda med alla hundens leksaker så att hunden har någonting att hålla sig upptagen med.


Källa:
http://www.wikihow.com/Dog-Proof-Your-Office-Space


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration