Skanska säljer Orrekulla Kubiklager till Corem

Lagerfastigheten Kärra 91:1, mer känd som Orrekulla Kubiklager, ligger intill E6 strax söder om Angeredsbron och har utvecklats och byggts av Skanska.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-09-11 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Corem köper Orrekulla Kubiklager för 140 miljoner kronor.
Bild: Skanska


Totalt omfattar fastigheten cirka 13 000 kvadratmeter lager- och kontors­yta. Orrekulla Kubiklager är i dag fullt uthyrt till Tamro, Frode Laursen och Onemed Sverige.

– Vi ser mycket positivt på försäljningen till Corem. Det säkerställer en långsiktig förvaltning för våra hyresgäster. Försäljningen bekräftar att vårt egenutvecklade koncept Kubiklager är attraktivt på investormarknaden, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

Affären görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor. Corem tillträdde fastigheten den 30 juni.

– Vi har kontinuerligt utökat vårt förvaltningsbestånd i Backa och med förvärvet av Orrekulla Kubiklager får vi en toppmodern anläggning som samtidigt ger en naturlig förlängning norrut i närområdet. Konceptet Kubiklager som Skanska tagit fram passar oss väl och ger flexibilitet i vårt erbjudande till befintliga och nya kunder, i ett av Sveriges bästa logistikområden, säger Eva Landén, vd för Corem.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration