"Läget är jättebra"

Göteborg fortsätter att växa. I takt med befolkningsökningen och urbaniseringen omvandlas områden som tidigare befunnit sig i ytterzon till attraktiva citynära lägen. Ett av de senaste som fått sig en rejäl ansiktslyftning är Norra Bäckebol.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-09-06 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Från att tidigare ha varit ett separat område präglat av industri håller kvarteren kring Orrekulla industrigata på att bli en förlängning av Bäcke­bol handelsområde där Ikea finns som en tydlig dominant.

Norra Bäckebol präglas av det sagolika natursköna område utmed den strandkant där Göta älv sävligt flyter fram och där djurlivet frodas. Men även av ett enormt serviceutbud med en rad olika restauranger i direkt närhet och Albatross golfklubb bara ett stenkast bort samt det väldiga köpcentrumet Bäckebol där man utöver Ikea bland annat har stora butiker från Coop Forum, Elgiganten, Bauhaus, Media Markt och Systembolaget.

Framför allt är Norra Bäckebol en kommunikativ knutpunkt. Området ligger med direkt på- och avfart till E6:an, man når E45 via Angeredsbron och centrala Göteborg är bara en kvart bort. Dessutom finns goda förbindelser genom både lokaltrafik och cykelstråk till området.

Under områdets omvandling har Norruddens fastighet Green House spelat en viktig roll. Huset är byggt med högsta standard med energi och miljö i åtanke. De flexibla lokalerna är 420 kvadratmeter fördelade över 310 kvadratmeter bottenplan och 110 kvadratmeter entresol. Tomten bakom är 10 000 kvadratmeter där Norrudden har expansionsmöjligheter för ytterligare ett hus om cirka 5 000 kvadratmeter.
Artikelbild

Martin Lindfors, MD Bil.
Bild: Axel Ohlsson


Bara åtta minuter från Ullevi


Green House stod klar 2016 och har sedan dess blivit hem för en rad bolag som gett området en ny prägel. Företagen som funnit sin plats i lokalerna i Norra Bäcke­bol har samtliga känt av stora fördelar med området. Bland annat ligger det utanför trängselzonen, men bara åtta minuter från Ullevi.

– Lokalen passar oss väldigt bra, främst eftersom den är väldigt anpassningsbar. Det är väldigt modernt och bra priser för att vara Göteborg, säger Martin Lindfors som driver MD Bil tillsammans med Danijel Stupar.

– Läget är jättebra, Göteborg växer, för många år sedan sågs detta som utkanten av Göteborg, nu försöker man dra sig strax utanför stadskärnan. Det ligger nära motorväg, det ligger nära buss och hela området växer väldigt snabbt. Vi hade en hel del krav när vi valde lokal och det här uppfyllde samtliga, tillägger han.
Artikelbild

Annethe Andersson, Arteria.
Bild: Axel Ohlsson


Som klippt och skuren


Vägg i vägg med MD Bil sitter Annethe Anderssons bolag Arteria som gör trycksaker.

– Det är en väldig fördel med motorvägen som går snabbt att komma av och på. Det gör det till rätt läge för oss, säger hon och fortsätter:

– Fastigheten är byggd väldigt smart med fönster mot norr så vi slipper hålla på att dra ner persienner och markiser så fort det är fint väder. Lokalen är som klippt och skuren för oss och det är väldigt skönt att ha hyresvärden bara några hus bort. Är det minsta lilla sak så kommer de snabbt och fixar det.
Artikelbild

Catharina Lundin och Emma Åström, EB Closets.
Bild: Axel Ohlsson


Även det goda serviceläget ger stort mervärde åt hyresgästerna i området.

– Det är perfekt. Man hinner sköta alla ärenden man behöver uträtta i Bäckebol. Dessutom är det väldigt bra att ha nära till hands när man behöver något till lokalen här, säger Emma Åström och Catharina Lundin på det norska bolaget EB Closets som är specialiserade på garderobslösningar.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration