Sigillet köper hotell på Östermalm

Sigillet Fastighets AB förvärvar hotellfastigheten Svea Artilleri 7 på Östermalm i Stockholm från Stiftelsen MHS-Bostäder.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-06-30 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sigillet vill växa i Stockholm.
Bild: Sigillet


Hotellet har 140 rum och drivs av Nordic Choice Hotels under varumärket Clarion Collection Hotel Tapto. Fastighetens uthyrbara area uppgår till 5 630 kvadratmeter.

Förvärvet är en del av Sigillets fortsatta expansion i Stockholmsområdet. Det Göteborgsbaserade familje­bolaget äger nu ett ­tiotal fastigheter i Stockholm och ytterligare cirka 60 fastigheter i Göteborgsområdet.

– Det är ett hotell i ett intressant läge och det har bra volym. Vi gillar hotell, de är bra förvaltningsfastigheter, säger Henrik Nilsson, vd, Sigillet.

– Vi har som ambition att växa i Stockholm. Vi kommer att fortsätta att köpa både bostäder och kommersiella lokaler. Nybyggnationer är också aktuellt, vi letar mark och har redan egen mark i Sollentuna där det pågår planarbete.

Säljaren har haft Cushman & Wakefield som råd­givare vid transaktionen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration