Stendörren säljer i Rosersberg och köper i Bro

Stendörren har sålt två fastigheter i Rosersberg av Kilenkrysset. Samtidigt köper de Kilenkryssets hälften­ägande i samarbets­bolaget Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-06-29 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fredrik Brodin, vd för Stendörren.
Bild: Stefan Tell


Genom bolagstransaktion har Stendörren sålt fastigheterna Rosersberg 11:101 och 11:92 till Kilen­krysset. Fastigheterna säljs för ett underliggande fastighetsvärde om 135 miljoner kronor vilket motsvarar senaste genomförda marknadsvärdering. Den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 66 miljoner kronor. Fastig­heterna omfattar cirka 6 500 kvadratmeter ­lokaler samt byggrätter motsvarande cirka 14 000 kvadratmeter BTA.

Samtidigt köper Stendörren Kilenkryssets hälften­ägande i samarbetsbolaget Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro. Tillgångarna i detta bolag utgörs av byggklar mark för lager och logistik med ett bedömt marknadsvärde om 134 miljoner kronor. Den preliminära köpeskillingen för de förvärvade aktierna uppgår till 26 miljoner kronor.

– Vi väljer att fokusera våra projektledningsresurser på att utveckla det spännande projektet Stockholm Väst Logistik i Bro som har väldigt goda förutsättningar till värdetillväxt. Samarbetet med Kilenkrysset är fortsatt gott. Deras väsentligen starkare närvaro i Rosersberg ger dock större förutsättning för utveckling av fastigheterna där, varför vi nu säljer, säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration