AEG tar över driften av Friends Arena

AEG är ny operatör på Friends Arena. Arenabolaget och AEG har en gemen­sam ambition att positionera Stockholm som evenemangsregion och ta upp konkurrensen om attraktiva events med andra städer i Europa.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-24 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

AEG tar över driften för nationalarenan Friends Arena.
Bild: Lagerdére Sports Arena Sweden


Hyresavtalet mellan AEG och Arenabolaget, som ägs av Svenska Fotbollförbundet och Fabege, är på tio år.

Stockholmsregionen har två av världens modernaste arenor inom en radie av några kilometer, vilket innebär unika möjligheter att arrangera riktigt stora events. AEG, som nu tar över driften av Friends Arena, driver sedan tidigare arenorna i Globenområdet och är operatör på totalt 120 arenor globalt.

– Vi är naturligtvis stolta över att ha fått förfrågan och förtroendet att driva Sveriges största multiarena likväl hemmaplan för det svenska fotbollslandslaget och AIK i Allsvenskan. Tillsammans med de andra arenorna vi driver i Stockholm, får vi nu ännu större möjligheter att marknadsföra och utveckla Stockholm som evenemangsstad, säger Marie Lindqvist, vd för Stockholm Live och AEG i Sverige.

Genom att intensifiera samarbetet mellan Friends Arena, Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet och Annexet finns det goda möjligheter till att tydliggöra Stockholms erbjudande som evenemangsstad på den internationella marknaden.

– I AEG, med sitt mycket stora internationella nätverk och långa erfarenhet, har vi hittat en välrenommerad samarbetspartner för att fortsätta utveckla evenemangsupplevelsen på Friends Arena och samtidigt positionera Stockholmsregionen internationellt, kommenterar Klaus Hansen Vikström, styrelseledamot i Arenabolaget i Solna.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration