"Vi ser en fortsatt positiv utveckling"

Sebastian Pradilla, uthyrningsansvarig på Optimal, om läget i Sollentuna.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-22 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sebastian Pradilla.
Bild: Optimal


Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Sollentuna?


– Den största fördelen med Sollentuna är dess strategiska läge i Arlandakorridoren. För kontoren är Sollentuna C ett gott alternativ med kombinationen god tillgänglighet med bil, kollektivtrafik samt gott om handel och service i området. Platsen är även god för lager och logistik.

Hur ser efterfrågan på lokaler i området ut?


– Efterfrågan på industri och lagerlokaler är stor, medan på kontorssidan har man lite större utmaningar då framförallt Solna och Sundbyberg kraftigt har ökat sitt utbud. Vad gäller handeln ser vi en ganska stor efterfrågan hos de aktörer som inte redan i dag är etablerade i befintliga kluster, främst tack vare det tillkommande konsumtionsunderlaget i samband med alla nya bostadsprojekt i kommunen.

Hur tror du att Sollentuna kommer att utvecklas i framtiden?


– Vi ser en fortsatt positiv utveckling, men med lite omstrukturering av befintliga etablerade områden. Framför­allt tror vi att vi kommer att se en hög konverteringsgrad av kontor/industri till bostäder i Häggvik, vilket kommer bli oerhört spännande att följa.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration