"Vi ser en växande efterfrågan"

Kim Grüneberger på Savills om läget på lokalmarknaden i Gamlestaden.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-07-11 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kim Grüneberger.
Bild: Savills


Vad händer för er del i Gamle­staden just nu?


– För oss händer det massor i Gamle­staden just nu. Området är i en stark utvecklingsfas, och det byggs massor av bostäder, kontor och handel såväl som ett nytt resecentrum. Här kommer också att etablera sig hotell och en hel del annan service. Utvecklingen med nya fastigheter och de goda kommunikationerna kommer att göra området både attraktivt och konkurrenskraftigt för boende, kontor och handel. Även på andra sidan resecentrum i Slakthusområdet har det byggts om och till och det finns planer på ytterligare utveckling.

– För vår del är det överlag stor efterfrågan, men vi har också för tillfället fokus på Lokomotivet på Von Utfallsgatan 1, där vi erbjuder moderna, flexibla och karaktärsfulla kontorslokaler mellan 2 000 och 5 000 kvadratmeter. Fastigheten har anor från 1920-talet, då Statens Järnvägar använde den som lokstall. Fastighetsägare är L2.

Hur är efterfrågan på lokalmarknaden i området?


– Vi ser en växande efterfrågan. Volvo Cars etablering hos Castellum vittnar om att det finns ett stort intresse för området. Klövern har dessutom fyllt på med hyresgäster i Slakthusområdet, och det är även god efterfrågan såväl på befintliga fastigheter som på de nya som nu byggs.

Hur skulle du beskriva hyresutvecklingen i området?


– Nybyggnationerna i Gamlestaden påverkar givetvis hyresnivåerna i positiv riktning för fastighetsägarna, och kommer även att resultera i att befintliga ytor som blir vakanta renoveras, moderniseras och hyrs ut till högre nivåer. Utvecklingen av kollektivtrafiken med bland annat det nya resecentrumet och den handel som kommer att etableras kommer att öka efterfrågan både för boende och arbetsplatser.

Hur tror du att Gamlestaden kommer att utvecklas framöver?


– Stark stadsutveckling. Nytt resecentrum, nya bostäder, kontor, hotell och butiker ger området ett lyft och gör det mer levande. Att det endast tar fem minuter från centrala Göteborg måste även understrykas. Det kommer att bli riktigt bra.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration