RO-gruppen och Kabfast säljer kontorshus i Borås

Byggnaden färdigställdes 2013 och är ett samarbete mellan RO-Gruppen och energieffektiviseringsbolaget Kabona, vilka båda har huvudkontor i fastigheten.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-05 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kontorshuset i Borås är ett av de mest energieffektiva i landet.
Bild: RO-Gruppen


Med en energiförbrukning på 19 kWh/kvadratmeter/år utgör byggnaden i dag ett av Sveriges mest energieffektiva kontorshus. Total uthyrbar area, exklusive ett 30-tal garageplatser på källarplan, uppgår till drygt 2 800 kvadratmeter, varav mer än 80 procent förhyrs av RO-Gruppen och Kabona.

– RO-Gruppen utvecklar och bygger moderna och attraktiva hus och områden men vi ser oss inte som den som långsiktigt ska äga och förvalta fastigheter. Därför är det naturligt för oss att sälja fastigheten när vi hittar rätt köpare. Försäljningen ligger helt i linje med vår strategi och är ett bevis för att vi byggt en attraktiv produkt, säger Pär Jorstadius, vice vd på RO-Gruppen.

Köpare är det familjeägda bolaget Kralima Holding, vilket sedan tidigare äger ett flertal bostadsfastigheter i Göte­borg.

Panreal har varit säljarnas rådgivare i affären.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration