Fritids­banken till ­Frölunda Torg

Skandias stiftelse ”Idéer för livet” och Skandia Fastigheter har tillsammans öppnat upp för möjligheten för Fritidsbanken att öppna på Frölunda Torg. Initiativet är ett samverkansprojekt tillsammans med Göteborgs Stad och stads­delarna Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg samt Fokus Förening.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-05-30 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fritidsbanken öppnar på Frölunda Torg.
Bild: Tony Meyer


– Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast istället för böcker kan du låna idrottsprylar, berättar Erkan Saglik, representant för Fokus Förening.

I den nya butiken kommer alla att kunna låna allt från en komplett slalomutrustning till innebandyklubbor och tremanstält. I dag finns verksamheten i ett trettiotal kommuner runt om i Sverige, och Fritidsbanken Frölunda Torg kommer att bli flaggskeppet.

– Det är så många positiva delar i det här projektet. Fritidsbanken vill bidra till ett gott liv för alla och till ett jämlikt Göteborg med sin verksamhet, genom att verka för ett ökat spontanidrottande och därigenom förbättring av människors hälsa och välbefinnande och att vi – via våra fastigheter – kan bidra till ett hållbart samhälle känns otroligt stimulerande, säger David Schongin, centrumchef Frölunda Torg.

Fritidsbanken Frölunda Torg planerar att öppna i maj.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration