Digitala möjligheter och utmaningar

Digitaliserad fastighetsförvaltning, morgondagens robotsamhälle, konkreta exempel på kostnadsbesparande åtgärder – och internetgurun Alexander Bard som keynote speaker. På det nya seminariet Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering kombineras praktisk inspiration från fastighetsbolag som i dag ligger i framkant med digitaliseringsarbetet med visioner om framtidens heldigitala samhälle.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-04-23 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Alexander Bard är keynote speaker.
Bild: Nikolai Berg


Digitaliseringsfrågorna är de kanske hetaste frågorna i fastighetsbranschen just nu. Många menar att allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras och att hälften av dagens yrken kommer att vara försvunna om 20 år. Hur påverkar detta samhället, fastighetsbranschen och vårt sätt att leva? Vilka trender ska man hoppa på och vilka ska man undvika? På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering ges vägledning och inspiration i det digitala fastighetslandskapet.

Bland annat berättar Sisab (Skolfastigheter i Stockholm AB) hur man årligen sparar 40 miljoner kronor genom att ha kopplat samman sina fastigheter – styrning och övervakning sker från en driftcentral och med hjälp av 5 000 sensorer ute i fastigheterna mäts och analyseras en oerhörd mängd data.

Patrick Mesterton från Epicenter berättar om den digitala innovationshubbens nyskapande digitala kontorslösningar, detta tillsammans med Mats Hederos, som berättar om Epicenter ur det fastighetsägande perspektivet.

De fyra vd:arna Anneli Jansson, Humlegården, Kerstin Lindberg Göransson, Akademiska Hus, Mikael Granath, Willhem och Lena Boberg, Ica Fastigheter, diskuterar i ett panelsamtal om hur de arbetar i dag och hur de ser på framtida möjligheter inom kontors-, skol-, bostads- och retailfastigheter.

Seminariet bjuder också på ett antal framtidsvisioner, bland annat från internetgurun, IT-filosofen och författaren Alexander Bard, som sällan lämnar någon oberörd och som genom åren har haft rätt i oerhört många av sina förutsägelser om framtidens digitala liv.

Danica Kragic Jensfelt är professor i robotik. Hennes föredrag handlar om hur samhället, arbetslivet och arbetsplatserna förändras när vi arbetar sida vid sida med robotar. Hur förändras vi som människor av att utmanas av artificiell intelligens?

Christian Wictorin på WSP Group menar att smarta lampor och lyktstolpar kommer att vara nästa generations smartphones.

Sammanfattningsvis: Arbetar du inom fastighetsbranschen och vill utveckla dina kunskaper om digitaliseringens möjligheter så är det här årets viktigaste seminarium och mötesplats för dig!

Anmäl dig och läs mer på www.fastighetssverige.se/digitalisering.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration