Riksbyggen köper på Lindholmen

Riksbyggen har köpt byggrätter för 250 lägenheter i Lindholmshamnen i Göteborg av Älvstranden Utveckling, avsedda för kooperativa hyresrätter för unga vuxna mellan 18 och 30 år.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-04-15 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Riksbyggen har köpt byggrätter för 250 lägenheter.
Bild: Riksbyggen


– Enligt Vision Älvstaden ska vi arbeta för att skapa en stad för alla. Genom att möjliggöra den kooperativa hyresformen kan vi bidra till att skapa ett varierat utbud av bostäder med olika upplåtelseform och storlek, säger Mattias Jonsson (S), styrelseordförande i Älvstranden Utveckling.

– Riksbyggen vill driva på utvecklingen och pröva nya former som hjälper unga personer att hitta en bostad. Vi är mycket glada över att Älvstranden Utveckling har nappat på idén om att tillföra ungdomsbostäder i ett attraktivt läge och med ett nytt upplägg, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg.

De 250 lägenheterna kommer att variera i storlek från cirka 25 till 65 kvadratmeter och ha ett till tre rum och kök. Bygget av lägenheterna beräknas kunna starta 2019 och inflyttningen är planerad till 2021.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration