Collector Bank i Göteborg har Sveriges snyggaste kontor

Collector Bank i Göteborg vann tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. Det stod klart sedan juryn presenterat vinnaren under Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm. – Det här betyder jättemycket för oss, sa en överlycklig Helena Björkengren på Collector Bank i Göteborg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-10-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Det 2 800 kvadratmeter stora huvudkontoret på Östra Hamngatan i Göteborg stod klart i november förra året.

– Vi jobbar kontinuerligt med miljön, det är viktigt för att attrahera rätt personal. Vi månar också om våra anställda. Miljön är en viktig del av företagskulturen, sa Helena Björkengren som vid prisutdelningen fick ta emot ett konstverk skapat av Gert Marcus.

Rekordmånga deltog i tävlingen och rekordmånga röstade. Med andra ord ett tufft jobb för juryn bestående av ordföranden Monica von Schmalensee, Anders Hallquist och Mikael Grundén.

– Det har varit många röster och många förslag att ta hänsyn till, konstaterade Monica von Schmalensee.

Vasakronan äger fastigheten på Östra Hamngatan och har hyrt ut till Collector bank sedan år 2000. Regionchef Kristina Pettersson Post är glad över vinsten.

– Jag tycker att det är jätteroligt, de är duktiga på design och har ett väldigt fint kontor, säger hon.

Hon berättar att Vasakronan har stöttat Collector Bank en del i utformningen av deras nya kontor, men att Collector själva hade en tydlig bild av vad de ville skapa.

– Det är viktigt att man vågar satsa på design, för det påverkar inte bara hur man upplever ett kontor utan också hur man presterar där, säger hon.

Vasakronan arbetar aktivt för att skapa den bästa möjliga miljön för sina hyresgäster, och har själva gjort om alla sina kontor till aktivitetsbaserade.

– Ett kontor som är väldesignat och anpassat för den egna verksamheten har stor betydelse, säger Kristina Pettersson Post.

På andra plats i tävlingen kom just Vasakronans Öresundskontor i Malmö som fick ta emot en värdecheck på hyra av konst under ett år av Åmells Rent Your Art. På tredje plats slutade Götessons Industri i Ulricehamn som under ett år kommer att få glädjas av ett gratis akvarium, sponsrat av Akvarieleasing. Fyra blev Red Bull i Stockholm och femma slutade Briab Brand & Riskingenjörerna i Stockholm.

Motiveringen:
"Det första man möts av i detta vinnande kontor är varma, glada färger och en inredning som sprider energi. Det är kreativt, fantasifullt och med en känsla full av framtidstro – lite som företaget självt som ju växt kraftigt de senaste åren och fortsätter växa så det knakar.

Det är ett modernt kontor med generösa ytor för, såväl planerade som spontana, kreativa och inspirerande möten. Det visar en svensk arbetsplats i framkant som inspirerar både kunder och medarbetare och som därmed blir en självklar mötesplats. Känslan är hemtrevlig och varm.

Inredningen bryter starkt mot de strikta diskreta ideal som annars råder i deras bransch; det är modigt!"


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration