Fem byggherrar blir ankare för Barkarbystaden

Einar Mattson, Byggvesta och Järntorget blir ankarbyggbolag för Barkarbystaden III och Wallenstam och Åke Sundvall för Barkarbystaden IV i Järfälla.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-03-24 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Barkarbystaden III och IV.
Bild: Tovatt Architects & Planners AB/Järfälla kommun


Avtalen innebär att byggbolagen under två år får option att förhandla med kommunen om markanvisning för bostadsbebyggelse inom detaljplaneområdena. Samtidigt ska de bistå Järfällas projektgrupp för detaljplanearbetet med kunskap ur byggbolagens perspektiv för att säkerställa ett tekniskt, ekonomiskt och hållbart genomförande.

– I Järfälla har vi Sveriges största område för stadsutveckling just nu. Detaljplanerna för Barkarbystaden III och IV omfattar runt 6 000 bostäder, en F-9 skola, Barkarbystadens framtida tunnelbanestation, arbetsplatser och lokaler för handel och offentlig service. Tillsammans med ankarbyggbolagen ska vi planera och säkerställa detaljplanerna. De får option på en tomt vardera och vi får kompetens inom områden som till exempel byggteknik och dagvattenhantering. Tillsammans ska vi bygga Barkarbystaden snabbt, bra och hållbart, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration