Miljardsäljer i Arenastaden

Fabege säljer fastigheten Uarda 7 i Arenastaden till Union Investment.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-02-02 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fabege säljer Uarda 7.
Bild: Fabege


Fastigheten är belägen mitt i Arenastaden med adress Evenemangsgatan 17 och Dalvägen 22. Fastigheten omfattar cirka 17 400 kvadratmeter kontor och är i dag uthyrd till 95 procent. Större hyresgäster är Svenska Spel, KPMG, Sodexo, Nordea och Handelsbanken. Fastigheten är projekterad för Breeam very good.

Försäljningspriset uppgår till 1 184 miljoner kronor. Affären ger Fabege ett resultat om 104 miljoner kronor före skatt och 190 miljoner kronor efter skatt.

– Fastigheten motsvarar väl investerarmarknadens efterfrågan, det vill säga att den är färdigutvecklad, fullt uthyrd och med långa avtal. Genom försäljningen skapar vi utrymme för fler värdeskapande investeringar. Jag är nöjd med denna affär som är helt i linje med vår långsiktiga strategi och samtidigt glad över förtroendet att fortsätta förvalta fastigheten och ta hand om relationerna med kunderna, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren Fabege.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration