Fyller en lucka i Kungsbackas handelsmix

Under hösten har de första aktörerna i Adaptas nybyggda handelsfastighet i Borgås slagit upp sina portar. – Läget här är optimalt med närhet till den övriga handeln i området, säger Erik Fischer, utvecklingschef på Adapta.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-12-19 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

I Adaptas nya handelshus har nu ett antal aktörer flyttat in.
Bild: Jan Söderström


När Adapta köpte fastigheten i Borgås 2014 låg här en trävaruhandel. Ambitionen var då att ersätta byggnaden med ett handelshus som skulle komplettera den volymhandel som fanns i området.

– Vi ville ha in stora butiker som kunde ha sina ­entréer direkt från parkeringen, säger Erik Fischer.

Han berättar att Mio under flera års tid hade letat efter ett bra etableringsläge i Kungsbacka – något som de fann i Adaptas nya handelshus. I augusti blev Mio också den första nya hyresgästen att flytta in. Därefter följde Nordic Wellness, Rusta och Marbodal.

– Nordic Wellness hade redan ett gym i Borgås i en äldre industrilokal och ville ha ett nytt och fint gym nära flöden av människor, vilket är precis vad vi kunde erbjuda.

"Fantastisk öppning"


Den 27 oktober öppnade även Toys ’R’ Us en ny ­butik i huset.

– Det har blivit en jättefin butik som hade en fantastisk öppning inför Halloween, säger Erik Fischer.

Han berättar att både etablerad möbelhandel och leksakshandel tidigare har saknats i staden. Med sitt handelskoncept i Borgås vill man dels fylla de luckor som finns och samtidigt tillgodose sin målgrupp – Kungsbackafamiljen.
Artikelbild

Erik Fischer.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


– Kungsbacka har en väldigt stark köpkraft och en kraftigt växande befolkning och innan har inte handeln utvecklats i takt med befolkningsökningen, säger Erik Fischer.

En del ytor kvar


Han menar dessutom att Borgås upptagningsområde sträcker sig längre än bara till Kungsbacka – även upp mot bland annat Kållered finns ett intresse.

I nuläget finns fortfarande några outhyrda lokaler kvar i Borgås. Den ena kommer att fyllas efter årsskiftet då mattbutiken och Varbergsföretaget Rugstore flyttar in. I byggnadens hörn där Hedebrogatan möter Kungsparksvägen har Adapta förhandlat färdigt med ytterligare en hyresgäst som tar cirka 500 kvadratmeter. Kvar finns 400 kvadratmeter butik att hyra ut, med entré bredvid Nordic Wellness.

– Även här finns intressenter, men vi är lite kräsna eftersom vi vill ha en verksamhet som passar bra in i mixen, säger Erik Fischer.

– Det är ett tankesätt som vi generellt har med oss på Adapta, vi utvecklar för att äga, och för att våra ­projekt ska bli framgångsrika och hålla över tid är vi noga med vilka hyresgäster vi väljer.

Även den nya etableringen ska rikta sig mot Kungsbackafamiljen. De verksamheter som ännu inte är på plats kommer att öppna under nästa år.

– På plan två vid gymmet finns också en ledig yta om cirka 800 kvadratmeter. Här lutar det åt att vi kommer att ha en blandning av aktörer inom kroppsvård och hälsa, det känns som ett bra ställe att klustra den ­typen av verksamheter.

Hur ser ni på Kungsbacka framöver?


– Vi tror absolut att det finns mer möjligheter för oss i Kungsbacka. Bland annat har vi ett handelshus i södra stadsdelen Inlag, kallat Södercity, där vi har byggt för bland annat Willys och Blomsterlandet. Här finns cirka 400 kvadratmeter kvar till uthyrning, säger Erik Fischer, och fortsätter:

– Kungsbacka växer så det knakar, och om man ser på Kungsbacka som handelsstad tror jag att det är viktigt att innerstadshandeln utvecklas med en egen karaktär, medan externhandel utvecklas på sitt vis. Kungsbackaborna är medvetna konsumenter och det gäller att ha ett utbud som matchar deras efterfrågan.  


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration