"Västsveriges största handelsområde"

Daniel Utbult, vd, Vätterledens Fastigheter och Nils Rydh, vice vd, Alaska Fastigheter om fördelarna med att etablera sitt företag i Högsbo/Sisjön

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Vätterledens fastigheter


Daniel Utbult, vd, Vätterledens Fastigheter:


Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Högsbo/Sisjön?


– Området ligger bra till i Göteborg och nås enkelt via Söderleden. Det finns ett stort utbud av service, butiker och lunchrestauranger. Det sker en rad stora satsningar i området vilket borgar för en fortsatt attraktivitet.


Hur är efterfrågan på lokalmarknaden i Högsbo/Sisjön i dagsläget?


– Vi ser ett stort intresse för lokaler i Sisjön och många är mycket nöjda med läget. Vi får förfrågningar från verksamheter som finns i andra delar av Göteborg som vill etablera butiker, kontor, verksamhetslokaler och restauranger i området.

Vad har ni för planer för Högsbo/Sisjön?


– Vi önskar fortsätta att förvalta de fastigheter vi har, utveckla befintliga fastigheter samt utveckla vårt bestånd. Vi har möjlighet att bygga till befintliga fastigheter.

Vad saknas i området?


– Områdets ökade attraktivitet samt planer på fler bostäder i området ställer krav på utbyggd infrastruktur, vilket planeras. Huvudmotet in i området från Söder­leden kommer att byggas till, vilket är efterlängtat men vi skulle gärna se att den västra påfarten från Söderleden till Kobbegårdsvägen återställs. Det skulle vara ett välbehövligt tillskott.
Artikelbild


Bild: Alaska fastigheter


Nils Rydh, vice vd, Alaska Fastigheter:


Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Högsbo/Sisjön?– Det nära läget. Närhet till en ­växande och köpstark grupp av boende i närområdet. Nära stora trafikflöden och nära centrum. Och att bli en del av det framgångsrika Sisjön – Västsveriges största handelsområde.

Vad efterfrågas mest på marknaden i Högsbo/Sisjön?


– Sisjön är i dag ett ganska komplett handelsområde med butiker, arbetsplatser och fritidsaktiviteter. Jag hade gärna sett lite fler restauranger och aktiviteter, gärna hotell, biograf, lekland eller en bowlinghall, för att skapa liv och rörelse också efter butikernas traditionella öppettider.

Vad har ni för planer för Högsbo/Sisjön?


– Bauhaus har precis öppnat en av landets största varu­hus här i Sisjön och alldeles intill bygger Biltema sitt nya varuhus. Nästa steg är att utveckla "Porten till ­Sisjön", 75 000 kvadratmeter för kontor och handel vid den norra infarten till Sisjön.

Vad saknas i området?


– I våra planer för framtiden ligger en satsning på att skapa en både trivsam och praktisk utemiljö. Grunden är trygga vägar, korta körsträckor, bra parkeringar och möjligheter att gå och cykla i området. Dessutom krävs gröna ytor, belysning och mer parkkänsla som gör Sisjön till en plats där människor kan arbeta, shoppa, mötas, trivas och må bra.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration