"Intresset för regionen har ökat markant"

Therese Tjörneryd, Vasakronan, Annelie Liljeqvist, Humlegården och Sofia Sköld, Fabege om att etablera sig i Solna och Sundbyberg.

Skriven av Anthon Näsström 2016-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Therese Tjörneryd, Vasakronan:


Vad tror du om hyresutvecklingen i framtiden i Solna och Sundbyberg?


– Vi har sett en trend av stigande hyror för bra fastigheter i bra lägen både vad gäller Solna och Sundbyberg. Det finns inga tecken på avmattning just nu. Området har attraherat en mängd olika nya och stora huvudkontor, de drar i sin tur till sig många andra verksamheter till områdena. Både Solna och Sundbyberg är attraktiva och prisvärda alternativ för de som av olika skäl inte väljer malmarna eller CBD.

Varför ska man som företag etablera sig i Solna och Sundbyberg?


– Området har haft en extremt positiv och expansiv utveckling de senaste åren och fortfarande är väldigt mycket positivt på gång, inte minst i Solna strand och centrala Sundbyberg samt Frösunda. Företagsklimatet är väldigt bra i kommunerna och här finns goda möjligheter till både nätverkande och affärer med nya stora aktörer. Dessutom har kollektivtrafiken i området utvecklats rejält.

Hur många lokaler har ni i Solna och Sundbyberg för tillfället?


– I dagsläget har vi en mycket låg vakansgrad och endast ett fåtal lediga lokaler i respektive kommun. I Solna strand pågår ombyggnation och tillbyggnation av en befintlig byggnad om cirka 30 000 kvadratmeter på bästa läge mot Bällstaån. I Frösunda pågår vårt senaste nybyggnadsprojekt om cirka 11 300 kvadratmeter för fullt.

– I Sundbyberg pågår detaljplanearbete för ombyggnation av en befintlig byggnad. Där kommer vi att kunna erbjuda cirka 30 000 kvadratmeter med tillträde under 2020.
Artikelbild

Annelie Liljeqvist, Humlegården:


Vad tror du om hyresutvecklingen i framtiden i Solna och Sundbyberg?


– Den är absolut på väg upp. Vi märker att intresset för den här regionen har ökat markant de senaste åren. Sedan Swedbank etablerade sitt huvudkontor har flera stora företag inom olika branscher följt efter. Vi märker även att många mindre och tidigare ganska cityprofilerade företag nu vänder blickarna till Solna och det är lätt att förstå varför.

Varför ska man som företag etablera sig i Solna och Sundbyberg?


– En av anledningarna är ju det alldeles utmärkta kommunikationsläget. Mitt i Solna strand finns en egen t-banestation och ett flertal busslinjer som passerar här, det går cykelväg till city och närhet till Bromma flygplats.

– Några andra skäl är god standard på lokaler, fina grönområden, närhet till träningsmöjligheter och ett stort varierat utbud med bra restauranger. Att det sedan är en väldigt fördelaktig hyresnivå jämfört med city gör inte saken sämre.

Hur många lokaler har ni i Solna och Sundbyberg för tillfället?


– Vi har ett stort bestånd här, cirka 250 000 kvadratmeter med lokaler, främst kontor från cirka 50 kvadratmeter upp till flera tusen. Det innebär att det i princip alltid finns några vakanser i våra fastigheter vilket är viktigt att ha. Vi har hyresgäster som är inne på sin tredje lokal hos oss. Det tycker jag visar på att de trivs både med oss och området vilket vi är mycket stolta över.
Artikelbild

Sofia Sköld, Fabege:


Vad tror du om hyresutvecklingen i framtiden i Solna och Sundbyberg?


– Hyresutvecklingen på marknaden i stort går väldigt fort just nu, och det märker vi av i både Solna och Sundbyberg. Vi ser att marknaden är tudelad, där prime-lägen följer med hyresutvecklingen i city och mindre bra lägen inte har samma utveckling. Inom de närmaste åren uppskattar vi att kontorshyran är på väg mot CBD-nivåer i Arenastaden och kommer att hamna på en nivå som är högre än övriga innerstan i Stockholm.

– I Solnas andra prime-läge Solna Business Park kommer Fabege att satsa stort de nästkommande åren och redan nu ser vi ett ökat intresse och att hyresutvecklingen följer med. Sundbybergs stadskärna är också ett läge som är spännande och på gång.

Varför ska man som företag etablera sig i Solna och Sundbyberg?


– Både Solna och Sundbyberg är expansiva kommuner där utveckling och företagande står i fokus. Företagen i dag värdesätter goda kollektiva kommunikationer väldigt högt och både i Solnas prime-lägen och Sundbybergs stadskärna är kommunikationerna fantastiska, och de blir bara bättre tack vare Citybanans öppnande, ny tunnelbanelinje till Arenastaden och ny uppgång i Solna Business Park från Sundbybergs station.

– Att företag med många medarbetare väljer prime-lägen i Solna ger stadsdelarna Arenastaden och Solna Business Park liv och rörelse plus ett underlag till ännu mer och bättre service, urval av restauranger och butiker. Företagen etablerar sig här för att tillgängligheten är suverän, många och spännande grannar samt ett bra utbud av allt det som gör vardagen bättre för medarbetarna.

Hur många lokaler har ni i Solna och Sundbyberg för tillfället?


– I Solna har vi många spännande utvecklingsprojekt i både Arenastaden, Råsunda och Solna Business Park, men vi har också riktigt bra förvaltningsfastigheter.

– Solna Business Park är det område som kommer att genomgå störst förändring den närmaste tiden. I våra befintliga fastigheter där kommer det inom kort finnas lediga kontor från cirka 600 kvadratmeter till cirka 6 000 kvadratmeter.

– I Sundbyberg utvecklar vi just nu Grand Central Sundbyberg.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration