Sveriges Snyggaste Kontor 2016 – här är finalisterna

Nu har folket sagt sitt – här är de fem finalistkontoren i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor.

Skriven av Anthon Näsström 2016-09-01 | Event

Dela på linkedIn

Här är de fem kontor som fått flest röster i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor:

• Kinnarps, Kinnarp

3 000 kvadratmeter stort huvudkontor där inredningskoncernen Kinnarps flyttade in i april 2016. Arkitekt är Spectrum Arkitekter.

• Client Solutions, Malmö

Cirka 320 kvadratmeter stort kontor mitt i hjärtat av Malmö (Stortorget), färdigställt i december 2015. Design och koncept av Ideas AB.

• Wiget Media, Stockholm

Wiget Medias kontor är beläget på Norrmalmstorg i Stockholm. Inflyttning skedde i början av 2016 och ytan är på drygt 800 kvadratmeter. Inredningsarkitekt är Studio Stockholm Arkitektur.

• Dice, Stockholm

Spelutvecklaren Dice kontor är beläget i Fatburen på Södermalm i Stockholm. Inflyttning skedde i början av 2016 och ytan är på cirka 15 000 kvadratmeter. Inredningsarkitekt är Studio Stockholm Arkitektur.

• Moelven Modus, Göteborg

Moelven Modus flyttade in i sitt 450 kvadratmeter stora kontor på Fabriksgatan i Gårda i Göteborg i maj 2016. Arkitekt har varit Moelven Modus egna Christina Aponno.

I år har det nominerats hela 73 kontor vilket är nytt rekord då det förra året nominerades 52 kontor.

De slutliga vinnarna kommer att utses av juryn som består av:

Artikelbild


Bild: Wingårdhs


Ordförande Gert Wingårdh, Wingårdh Arkitektkontor

Sveriges mest namnkunnige arkitekt. Har fem Kasper Salin-priser, vilket är fler än någon annan svensk arkitekt har. Jobbar med allt från kontors- och butiksinredningar till stora fabrikskomplex. Har deltagit i projekt som rönt stor internationell uppmärksamhet. Han tycker att ett bra kontor ska vara ljust, fräscht och välskött.

Anders Hallquist, Castellum Stockholm

Har drygt 20 års erfarenhet av fastig­hetsbranschen (har även tidigare arbetat med möbler och inredning). Som hållbarhetschef på Castellum Stockholm ansvarar han för ett hållbart arbete ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Brinner för kundvård.

Ulrike Rahe, Chalmers

Ulrike Rahe, prof. i industridesign på Chalmers, driver innovations- och marknadsorienterad forskning och utveckling som sätter människan och minskad resursförbrukning i fokus. I Smart Sustainable Offices, SSO, (som del i en av EU:s största satsningar för hållbarhet och miljö, Climate KIC) betraktas kontoret i ett helhetsperspektiv där personalen är delaktig från början. Framtidens kontor skall kunna planeras och designas utifrån verkliga och platsunika förutsättningar.

De slutliga vinnarna presenteras på Fastighetsmarknadsdagen Stockholm på Grand Hotel den 16 november.Partnerföretag till Fastighetsmarknadsdagen Stockholm är Akvarieleasing, Colliers, EY, Lindahl och Novi Real Estate. Castellum är prissponsor för Sveriges Snyggaste Kontor.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration