"Finns en entreprenöriell anda i staden"

Jan-Erik Johansson, Wihlborgs och Jenny Wohlfart, Komfast om hyresutvecklingen i Helsingborg.

Skriven av Anthon Näsström 2016-07-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Wihlborgs


Jan-Erik Johansson, Wihlborgs:


Vad tror du om hyresutvecklingen i framtiden i Helsingborg?


– Nya hyresnivåer har etablerats i de centrala delarna av Helsingborg i och med färdigställandet av påbyggnaden av Knutpunkten och kommande planerade nybyggnationer. Man kan förvänta sig att övriga kontor närmar sig dessa hyrorna, förutsatt dock att kontoren håller en modern standard.

Varför ska man som företag etablera sig i Helsingborg?


– För närvarande händer det mycket i Helsingborg. Ett bevis på detta är utnämningen av Helsingborg till Årets Tillväxtkommun 2016 där man bland annat tittat närmare på boendemiljöer, stadsförnyelseprojekt, före­tagsklimatet samt antalet nystartade företag där Helsing­borg är i topp bland Sveriges kommuner. Utbyggnaden av Oceanhamnen har nu startats upp där bland annat Wihlborgs kommer att uppföra cirka 14 000 kvadratmeter kontor i en unik miljö. Vidare kommer vi att starta upp etapp två på Knutpunkten då samtliga 8 000 kvadratmeter kontor i etapp ett är fullt uthyrda. Även närheten till internationellt flyg är en tillgång, då man efter en timmes tågresa från Knutpunkten når avgångshallen på Kastrup.

Hur ser du på er roll i Helsingborg?


– Wihlborgs är den största kommersiella fastighets­ägaren i Helsingborg med ett bestånd på cirka 530 000 kvadratmeter fördelat på de tre delområdena Berga, Centrum samt Söder. Vi har varit en aktiv aktör sedan 60-talet och vill även fortsättningsvis bidra till att Helsingborg fortsätter att utvecklas och flyttar fram sina positioner. Vår ambition är att fortsätta växa och utveckla vårt bestånd.
Artikelbild


Bild: Komfast


Jenny Wohlfart, Komfast:


Vad tror du om hyresutvecklingen i framtiden i Helsingborg?


– Eftersom det går bra för många företag just nu ser vi en expansion där många letar större lokaler och har möjlighet att betala mer för nybyggda eller specifikt anpassade lokaler. Det skapar en prisutveckling uppåt även om Helsingborg tillsammans med övriga Öresundsregionen fortfarande ligger en bra bit lägre än andra stora städer i Sverige.

Varför ska man som företag etablera sig i Helsingborg?


– Helsingborg ligger strategiskt bra med närheten till Helsingör och enkelheten i att ta sig ut på de större vägnäten samt tågbanan som passerar Helsingborg. Antalet nya företag i Helsingborg har det senaste året ökat kraftigt vilket visar att det finns en entreprenöriell anda i staden som uppmuntras av kommunen. Staden expanderar hela tiden och det händer mycket vilket man som företag kan dra nytta av.

Hur ser du på er roll i Helsingborg?


– Vi arbetar i hela Öresundsregionen och har hjälpt flera företag både i och utanför Helsingborg att se över sin lokalsituation. Vi samarbetar också med flera fastighetsägare där.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration