Sima Ghaemivann Årets Unga Fastighetskvinna

Sima Ghaemi, affärsutvecklare på Skanska Fastigheter, vann Fastighetssveriges utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna. Hon kommer nu att få åka till det stora fastighetseventet Crew Network Convention i New York i mitten av oktober. – Helt fantastiskt, jublade 27-åringen på prisutdelningen på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel.

Skriven av Nicklas Tollesson 2016-07-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sima Ghaemi:
– Jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna. De andra finalisterna är väldigt kompetenta.

Du har inget annat bokat den 19–22 oktober?


– Nej, nej, nej.

Prissponsorn Newsec belönar Sima Ghaemi med en resa till det fyra dagar långa eventet Crew Network Convention i New York, som anses vara en av de främsta nätverkshändelserna i fastighetsvärlden. Där får hon chansen att utöka sitt nätverk, höra det senaste om vad som händer inom kommersiella fastigheter på den amerikanska marknaden och se några av de mest innovativa lokalerna i världen.

– Det ska verkligen bli superkul!

Sima Ghaemi arbetar med affärsutveckling i tidiga skeden, driver detaljplaner och hittar nya fastighets­utvecklingsprojekt.

Hon har haft sin nuvarande roll i ett år och var dessförinnan ­trainee och fick prova på ett flertal olika ­roller inom Skanska.

– Jag har ett väldigt intressant jobb. Jag har lätt för att se möjlig­heter och finna potential även på knepiga platser och i svåra projekt. Ju mer komplext ett projekt verkar desto mer inspirerad blir jag.

Vad var det som fick dig in i fastighetsbranschen?


– Jag blir intresserad av det mesta jag tar mig för. Jag läste natur på gymnasiet och sedan konstvetenskap på universitetet. Efter en tid kände jag att jag saknade den tekniska biten, så jag tänkte om och valde lantmäteriutbildningen. Kombinationen av teknik, juridik och ekonomi lockade samtidigt som jag såg att det fanns utrymme för min kreativitet att få komma fram. Sen har jag dessutom ett intresse av arkitektur så i slutändan var det ett ganska naturligt steg för mig att ge mig in i fastighetsbranschen.

Sima Ghaemi sitter även med i styrelsen för ULI YL, Urban Land Institute Young Leaders, ett nätverk för yngre verksamma inom samhällsbyggnadsbranschen.

– Jag är väldigt nyfiken av mig och tycker om att träffa människor och bygga nätverk. ULI är ett bra forum för yrkesverksamma som vill fortsätta utvecklas och lära av varandra.

På Business Arena ska hon vara moderator för "Draknästet", som har det kända tv-programmet som förebild.

– Jag var själv med som deltagare förra året. Vi på ULI har scoutat fram de olika lagen som ska presentera sina förslag till lösningar på årets frågeställning, som går under temat "Stadsbyggnad och Integration". Det ska bli spännande.

Hur ser framtidsambitionerna ut? Var ser du dig själv om tio år?


– Då ser jag mig själv i en ledande position där jag får vara aktiv i många spännande projekt och driva visioner och utvecklingen av städer framåt. Jag hoppas att jag då även har lyckats inspirera andra unga kvinnor till att ge sig in i fastighetsbranschen och våga ta plats. Det är en spännande och bred bransch som jag tror passar alla, oavsett bakgrund, det har jag förhoppningsvis lyckats förmedla.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration