"Järfälla har ett utmärkt och lättillgängligt läge"

Suzanne Nobel, Kungsleden och Ksenia Beloborodova, Stendörren diskuterar Järfälla

Skriven av Henrik Ekberg 2016-07-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Suzanne Nobel, Kungsleden:


Hur skulle du beskriva lokalhyresmarknaden i Järfälla?


– Låg efterfrågan på kontor, men hyfsat stor efter­frågan på mindre lagerlokaler.

Varför ska man etablera sig i Järfälla?


– Framförallt när T-banan står klar så kommer kommunikationerna att bli väldigt bra och det är en mycket bra anledning till att etablera sig här.

Hur ser du på er roll i kommunen?


– Vi håller på att arbeta med en planprocess gällande de två fastigheter vi äger invid gamla Veddesta centrum. Vi har en bra dialog med Järfälla kommun och vår utmaning är att utveckla fastigheterna så att de passar in i det som platsen och området behöver. Det är naturligtvis väldigt positivt att det kommer att byggas bostäder precis invid vår fastighet och potentialen för området ser riktigt bra ut nu om man jämför med hur det var för bara ett par år sedan.

Vilken är er största lediga lokal i Järfälla?


– Vi har en kontors­lokal på cirka 3 000 kvadratmeter.

Hur skulle du beskriva lokalhyresmarknaden i Järfälla?


– Vi ser att det finns en stor efterfrågan på lokaler för framför allt lättindustri, produktion, detalj- och partihandel samt utbildning. I takt med stadsutvecklingen av Järfälla ser vi även en allt större efterfrågan på kontor.

Varför ska man etablera sig i Järfälla?


– Järfälla har ett utmärkt och lättillgängligt läge och är ett av Storstockholms mest intressanta utvecklingsprojekt. Det skapas just nu många nya bostäder och platsen förväntas bli ett av de mest attraktiva områdena i Stockholmsregionen inom fem år. I närheten korsar E4 och E18 varandra och när Förbifart Stockholm står klar etableras en direktlänk till södra Stockholm. Med ny infrastruktur som knyter samman regionen kommer det att finnas både regionaltåg, pendeltåg och tunnelbana.

Ksenia Beloborodova, Stendörren:


Hur ser du på er roll i kommunen?


– Genom att utveckla våra fastigheter tillsammans med våra hyresgäster så att de passar just deras behov kan vi hjälpa fler företag att etablera sig, växa och erbjuda nya arbetstillfällen. Stendörren Fastigheter kommer även fortsättningsvis att äga, utveckla och förvalta lokaler för kontor, lager, logistik, och lätt industri i Veddesta.

Vilken är er största lediga lokal i Järfälla?


– För närvarande har vi cirka 18 500 kvadratmeter ledigt i vår fastighet på Veddestavägen 19 i Veddesta. Här finns i dag kontor, renrum och/eller produktionsyta samt höglager. Fastigheten är väldigt flexibel och kan anpassas efter hyresgästens önskemål och behov.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration