Här samlas den ­ svenska fastighetseliten

På seminariet Fastighetskvinnan möts en stor del av den svenska fastighetseliten för att diskutera allt från transaktionsmarknaden till jämställdhets-, mångfalds- och integrationsfrågor. Årets seminarium äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 1 september.

Skriven av Nicklas Tollesson 2016-06-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Carolina Neurath, en av landets mest välrenommerade ekonomijournalister, är moderator på Fastighetskvinnan.


Seminariet Fastighetskvinnan genomförs nu för tredje gången. Seminariet är unikt så tillvida att de allra flesta av talarna är kvinnor – män medverkar endast i punkter som handlar om jämställdhet och mångfald.

De två tidigare åren har eventet lockat mest kvinnor men självklart är även män välkomna – seminariet är riktat till alla som är intresserade av de senaste trenderna i fastighetsbranschen.

Carolina Neurath, en av Sveriges mest välrenommerade ekonomijournalister, är moderator för dagen.

Programmet är brett och omfattar bland annat:

• Makroanalys av Nordeas chefsekonom Annika Winsth.

• Samtliga kvinnliga börs-vd:ar inom branschen – Annica Ånäs, ­Biljana Pehrsson, Anette Frumerie och Eva Landén – diskuterar marknadsläge och framtid.

• Vd:arna för tre av Sveriges mest inflytelserika arkitektbyråer – Johanna Frelin, Monica von Schmalensee och Emma Jonsteg – diskuterar digitaliseringens påverkan av arkitektur och stadsbild.

• Hur ser den grabbiga byggbranschen på jämställdhets- och mångfaldsfrågor? Peter Wågström, Anders Danielsson och Tina Hermansson Berg diskuterar.

• Inspirationsintervjun: Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenör, tillväxtfenomenet Collectors grundare Lena Apler, intervjuas om sina drivkrafter och tankar kring entreprenörskap och digitalisering.

• Vd:arna för AP2 och AP3 – Eva Halvarsson och Kerstin Hessius – berättar om synen på fastigheter som tillgångsslag för det allmänna pensionskapitalet.

• Jämställdhet, mångfald och integration kopplat till kompetensförsörjning – frågor som betraktas som några av de viktigaste för branschen – och Sverige – diskuteras av Reinhold Lennebo, Mona Finnström och Susanne Åhlén.

• Stort fokus på integration – Hur fungerar Arbetsförmedlingens snabbspår för fastighetsbranschen? Vilka erfarenheter kan företag och organisationer som arbetar aktivt med att anställa nyanlända dela med sig av?

• Årets Unga Fastighetskvinna – prisutdelningen i utmärkelsen som belönar framtidens kvinnliga ­ledare och förebilder avslutar dagen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration