Lokalnytt lanserar 400+

Lokalnytt lanserar nu ett nytt seminarium med fokus på Göteborgs framtid – Göteborg 400+. <br /> – Eventet riktar sig till alla som är intresserade av att äga fastigheter i staden på 2020-talet och till alla som är intresserade av att bygga framtidens Göteborg, säger Lokalnytts vd och grundare Rolf Andersson.

Skriven av Nicklas Tollesson 2016-02-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Fojab


Seminariet hålls på Clarion Hotel Post tisdagen den 31 maj. Det är då nästan exakt fem år kvar till staden firar 400 år – Göteborg fick sina permanenta stadsprivilegier den 4 juni 1621.

– Det här seminariet tar avstamp i jubileumsåret. I princip ska vi inte prata om fastighetsmarknaden i Göte­borg som den ser ut före juni 2021. Det här handlar om visioner, utmaningar och möjligheter i Göteborg från 2021 och framåt. Det är ett event för lång­siktiga samhällsbyggare, säger Rolf Andersson.

Lokalnytt och systermagasinet Fastighetssverige har på några år blivit en av landets ledande aktörer när det gäller seminarium med bäring på fastighetsmarknaden – i år genomför vi hela elva olika event.

– Göteborg 400+ utmärker sig på flera sätt, inte bara genom det uttalade framtidsfokuset. Det här är ett bredare event som inte bara täcker fastighetsmarknaden utan även bygg-, teknik-, arkitektur- och infrastrukturutvecklingen.

– Göteborg är också en stad som, liksom hela Sverige, är beroende av att integrationen förbättras väsentligt. Långsiktigt samhällsbyggande måste grundas på ekonomisk, ekologisk och inte minst social hållbarhet, säger Rolf Andersson.

Programmet och talarna kommer att presenteras på fastighetssverige.se/400+, där du även kan anmäla dig.

Där presenteras även våra partners – det är klart att Serneke Group går in som huvudsponsor.

– Vi brinner för stadsutveckling och inte minst i Göteborgsområdet. Detta känns som en bra arena att diskutera dessa frågor och samtidigt visa upp vad vi på Serneke gör för att förbättra det samhälle vi lever i, ­säger Sernekes vd och grundare Ola Serneke.

På seminariet Göteborg 400+ träffas ledande fastighetsmänniskor, teknikkonsulter, byggare, politiker, höga tjänstemän och många andra – kort sagt; alla som ska utveckla framtidens stad.

– Vi vet egentligen inte mycket om Göteborg om tio år – men vi vet att många som påverkar hur det kommer att se ut ska vara på plats på det här seminariet. Förhoppningsvis kan Göteborg 400+ väcka många nya tankar och funderingar – det är en spännande tanke att vårt seminarium i sig kan påverka framtidens Göteborg, avslutar Rolf Andersson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration