Wallenstam uppgraderar i Gårda

Wallenstam genomför nu ett större projekt i Turionhuset på Södra Gubberogatan i Gårda. – Vi kommer att kunna erbjuda 6 000 kvadratmeter samman­hängande moderna kontorslokaler. Det hör inte till vanligheterna på dagens marknad, säger ­Peder Wahlgren, affärsområdeschef på Wallenstam.

Skriven av Nicklas Tollesson 2016-01-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Wallenstam


Vid årsskiftet flyttade Försäkringskassan över leden till Platzers nybygge på Anders Persons­gatan – och 6 000 av Turionhusets 20 000 kvadratmeter är därmed lediga.

– I samband med att de flyttar passar vi på att uppgradera fastigheten med nya kyl- och ventilationssystem, ny fasad och en helt ny utemiljö. Vi kan erbjuda kontor i toppskick med inflyttning i vår, säger Peder Wahlgren, affärsområdeschef på Wallenstam.

Samtidigt som det är möjligt för en tagare på hela ytan finns det goda möjligheter att dela upp lokalerna i mindre enheter.

– Det är ett väldigt flexibelt hus i och med att det finns flera entréer. Det innebär att vi kan erbjuda mindre lokaler om cirka 150 kvadratmeter och upp till 6 000 kvadratmeter. Det finns även väldigt bra förutsättningar att växa eller kanske minska sina ytor i framtiden.

Olika alternativ


Wallenstam arbetar i Turionhuset med ett koncept som går ut på att man erbjuder tre olika alternativ med olika hyror: Befintligt skick, en mellanvariant med ny teknik och nya ytskikt eller premiumalternativet med arkitektritad ny planritning, klimatstyrning i varje rum och så vidare.

Oavsett vilket alternativ som väljs får hyresgästerna ett väldigt lättillgängligt läge, intill E6/E20, nära till kollektivtrafik och med gott om parkeringsplatser både i och utanför huset.

Läget intill leden innebär ett utmärkt skyltläge och en bit upp i huset har man fin utsikt över Gårda.

– Gårda har utvecklats till ett väldigt attraktivt område, både för kontor och bostäder. Det har lett till ett kraftigt ökat serviceutbud med gott om restauranger. I Turionhuset finns dessutom ett välbesökt Friskis & Svettis, vilket uppskattas av hyresgästerna, säger Peder Wahlgren.

Wallenstam är en av de större fastighetsägarna i Gårda, och på sikt har bolaget stora utvecklingsplaner. Bland annat planerar man för ett 28 våningar högt kontorshus som binder ihop Wallenstams fastigheter på Drakegatan 5 och 7 (mellan Canonhuset och Gröna Skrapan som innehåller Skanskas Göteborgskontor).

– Det har arbetsnamnet Drakegatan 5½. Detaljplanearbetet pågår och i den detaljplanen ingår även stora kontorsprojekt som Platzer (Canonhuset) och Skanska (Statoiltomten) planerar.

Kontorsplaner


I nuläget är planen att Wallenstams hus ska omfatta cirka 15 000 kvadratmeter kontorslokaler.

– Företagen vill inte vänta i flera år på att kunna flytta in i sina lokaler. Därför måste vi se till att vara startklara när marknaden är den rätta. Vilket den egentligen är nu. Det är synd att vi inte har detaljplan och bygglov klara för den här byggnaden i dag.

Även på Vädursgatan 5 planerar Wallenstam för en framtida kontorsbyggnad – här planeras för ett 15–20 våningar högt kontorshus, omfattande cirka 20 000 kvadratmeter.

Utöver det så studerar Wallenstam att förtäta med fler bostäder i området. På Gårdavägen kan det för­tätas med upp mot 90 lägenheter i direkt anslutning till Mölndalsån i en tillbyggnad på upp emot 160 våningar.

– Gårda är ett område som bara växer i attraktivitet. Kommunikationerna är jättebra, samtidigt som det är gång- eller cykelavstånd in till centrum. Vi tror mycket på Gårda.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration