Fredersen Advokatbyrås kontor återskapar deras identitet

När Fredersen Advokatbyrå utökade sina lokaler förra året ville de skapa en kontorsmiljö som återskapade deras identitet. Christina Rentschler, jurist och ansvarig för marknad och HR på byrån, svarar på frågor om deras nya kontor.

Skriven av Redaktionen 2016-10-19 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Artikelbild

Christina Rentschler, jurist och ansvarig för marknad & HR på Fredersen Advokatbyrå
Bild: Fredersen Advokatbyrå


Fredersen Advokatbyrå erbjuder kvalificerad affärsjuridisk rådgivning till framför allt stora och medelstora transaktionsintensiva bolag. Vi är nu 15 medarbetare på Fredersen och när vi startade byrån för tio år sedan valde vi att sitta i Malmös nya landmärke Turning Torso. I samband med att vi behövde utöka våra lokaler förra året ville vi gärna skapa en kontorsmiljö som avspeglar vår identitet som en modern och växande advokatbyrå med hög kompetens och stort personligt engagemang, en känsla av exklusivitet och något utöver det vanliga.

Här kan ni se Fredersen Advokatbyrås nominering till Sveriges Snyggaste Kontor

Vad reagerar era besökare mest på när de ser ert kontor för första gången?

Vi möts ofta av ett "wow" när våra besökare kliver in hos oss första gången och det är självklart extra roligt att ta emot besök i lokaler som ger en sådan reaktion. Jag tror att det första man slås av är att det känns som något utöver det vanliga, sober elegans och ett varmt välkomnande på samma gång. Att det är något utöver det vanliga är fortfarande, trots att vi haft våra fina lokaler snart ett år nu, den känsla jag får när jag kliver in på kontoret varje morgon, en bra känsla att börja arbetsdagen med!
Artikelbild

Vad tycker de anställda om att ha "skräddarsydda rum" jämfört med vanliga kontorsrum?

Ett våningsplan i Turning Torso är runt, har vridna proportioner och byggnaden är dessutom inklädd i fönster vilket gör att det är en utmaning att använda den kontorsyta man har till sitt förfogande på ett optimalt sätt. Vi har nu med skräddarsydda kontor och måttanpassade skrivbord och förvaringsutrymmen inte bara fått stilrena och ergonomiskt optimerade arbetsplatser utan varje kontor upplevs dessutom vara betydligt större än tidigare trots att ytan är densamma.

Vad gillar du bäst med ert kontor?

Våra lokaler ger med hjälp av glaspartier, varierande träslag, vackra möbler och lugn färgsättning en känsla av trivsel. Här är, trots vårt ofta höga arbetstempo och långa dagar, rofyllt, välkomnande och behagligt att vara. Att dessutom ha privilegiet att arbeta i en miljö som är så vacker är en fantastisk vardagslyx. Alla, inte bara våra besökare utan även vi som är här varje dag, njuter självklart av den vackra utsikten. Redan på våning 8-9 befinner vi oss högt över annan bebyggelse och har en imponerande vy över såväl Västra Hamnen som Öresund. Våra fönster är som tavlor!
Artikelbild

Hur känner du att arbetsklimatet påverkas av de ljusa, öppna ytorna och rummen?

Båda våra våningsplan har inbjudande ytor att röra sig på, det finns en flödeskänsla och ingen sitter långt bort. Att gå ett varv på kontoret hos oss innebär verkligen att "gå ett varv", byggnaden är ju rund. Att kunna gå runt kontoret och ha alla kollegor inom räckhåll ger en känsla av närhet och gemenskap. På Fredersen är vi måna om vår goda, personliga stämning och är övertygade om att detta bidrar till att vi kan ge våra klienter de bästa förutsättningarna för sina affärer. Alla hos oss har ett eget kontor och en dörr att stänga vilket är en förutsättning för att kunna arbeta ostört. Våra glasväggar ger inte bara ett fantastiskt ljusinsläpp utan även en upplevelse av öppenhet och tillgänglighet.

Vilka är de största skillnaderna jämfört med hur kontoret var innan det renoverades?

Störst skillnad är att vi nu har två våningsplan med kontorsutrymmen på våning 8 och mötes- och konferensytor på våning 9. Vi har en dygnet-runt-bemannad reception i Turning Torso med fantastisk service. Våra klienter får ett personligt mottagande och kliver rakt ut från hissen in i våra vackra lokaler och möts av en häpnadsväckande utsikt ut mot Öresund. Vårt nya kontor speglar vår kultur, det vi står för och vill förmedla till våra klienter – en känsla av exklusivitet och något utöver det vanliga.


Klicka här för att se alla nomineringar i Sveriges Snyggaste Kontor 2016


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration