Välkommen hem till Bjurfors

I samarbete med Struktur har mäklarfirman Bjurfors inrett alla sina Göteborgskontor efter ett koncept som stavas hemtrevligt. – Vi vill skapa samma känsla som när man kliver in i någons bostad, säger Anna-Kari Ljung, kontorskoordinator och administrativ chef på Bjurfors.

Skriven av David Isefjord 2012-03-01 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

SOM HEMMA. i samarbete med Struktur har Bjurfors skapat inredningskonceptet "Välkommen hem till Bjurfors". tanken är att mäklarfirmans kontor ska kännas hemtrevliga och inbjudande.
Bild: Emma Granberg


Den som kommer in genom entrén till Bjurfors citykontor i Göteborg börjar med att sätta fötterna på en mörk heltäckningsmatta. I lobbyn står en inbjudande soffgrupp med tända ljus och rakt fram öppnar en ljus och jättelik kontorslokal upp sig ut mot Avenyn. Ingen besökare kan heller undvika komponenten som går igen i alla Bjurfors kontor i Göteborg – den ornamentssmyckade tapeten från Cole & Son.

– Vi vill att våra kunder ska kunna göra affärer med oss på olika kontor och hela tiden känna igen sig, berättar Anna-Kari Ljung.

Just den tanken var grunden när företaget för tolv år sedan började sitt samarbete med Struktur, företaget som blivit specialister på att erbjuda skräddarsydda arbetsplatser.

– Vi började fundera, hur har man det hemma egentligen? Jo, det ska vara trägolv, några sköna soffor med fina kuddar och mysiga mattor.
Artikelbild

NÖJD. Anna-Kari Ljung,
kontorskoordiantor och
administrativ chef på Bjurfors.


Varit med hela vägen


Konceptet fick namnet "Välkommen hem till Bjurfors" och har hängt med sedan dess. Mäklarfirman har expanderat med åren och har numera 51 kontor i Sverige.

– Struktur har varit med hela vägen. När vi letar nya lokaler till oss själva så har vi alltid med oss en av deras konsulter. Vi har jobbat med varandra så länge att de vet precis hur vi vill ha det och kan säga om lokalerna passar eller om vi ska titta vidare, berättar Anna-Kari medan hon stolt visar runt på citykontoret.

Halva tillhörde Posten


Bjurfors kom till lokalerna hösten 2007. Halva lokalen tillhörde då Posten, men ifjol tog Bjurfors över deras ytor och kunde i somras inviga det nya, större kontoret.

Innanför receptionen breder flera kontorslandskap ut sig. De flesta mäklarna sitter i enheter med fyra i varje. Möjligheten till samarbete och dialog är viktig på arbetsplatsen. Det innebär att ljudnivån ibland kan bli bullrig mellan skrivborden, men för den som behöver avskildhet finns ett antal mindre sittlounger.

– Vi ville inte inreda dem med strama kontorsmöbler, de ska i stället kännas varma och hemtrevliga säger Anna-Kari och öppnar dörren till ett rum med kristallkrona i taket, en fluffig soffa med mönstrade kuddar och en rosa ryamatta på golvet.
Artikelbild

Får positiva reaktioner


Den genomgående stilen har inte gått Bjurfors kunder förbi. Anna-Kari Ljung berättar att hon ofta får positiva reaktioner från besökare.

– Många tycker att det är trevligt och uppskattar att de känner igen sig på de olika kontoren.

Monica Karlsson och Annette Pielage, projektledare på Struktur i Göteborg, är de som ansvarat för hemma hos-konceptet.

– Vi startar alltid med en analys av kunden genom att intervjua dem och besöka deras hemsida. Vi tittar på deras varumärke och pratar om hur de vill synas utåt. Sedan tar vi fram en idé till ett koncept, förklarar Monica Karlsson.

Struktur arbetar med en helhetslösning för arbetsplatser och hjälper företag från lokalkontrakt till sista kudden i soffan.

– Vi har ett jättebra samarbete och det kommer att fortsätta, intygar Anna-Kari Ljung.
Artikelbild

SOM HEMMA. Bjurfors har försökt inreda sitt personalkök så som folk har sina kök hemma. "Det är litet, men det funkar. Det blir mycket liv och trevligt när alla äter lunch tillsammans här", säger Anna-Kari Ljung.
Bild: Emma Granberg
Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration