Lekfullt i Sveriges snyggaste kontor

Ideas i Malmö utsågs till vinnare i Lokalnytts tävling Sveriges Snyggaste Kontor 2012 under pompa och ståt på Berns Salonger. – Ideas hittade den röda tråden, sa juryns ordförande Gert Wingårdh när han delade ut prise

Skriven av Therese Aronsson 2012-10-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Ideas kontor.
Bild: Ideas


För andra året i rad hölls seminariet Sveriges Snyggaste Kontor och en ny vinnare utsågs på Berns i Stockholm den 22 november. Den här gången gick priset till Malmöföretaget Ideas, som arbetar med inredning, design och upplevelser. "Ideas har hittat den röda tråden. Med det gröna gräset och de betande kostolarna är kontoret allt annat än uppstyltat", löd juryns motivering.

Hjärtat är med


– Jag är superglad, jag trodde inte att vi skulle vinna, det var så många bra kontor i år. Jag tror att en blandning av lekfullhet och snygg design gjorde att vi vann, sa Ideasmedarbetaren Oscar Rydberg.

– Inredningen speglar vår verksamhet och hjärtat är med. Det gäller att fundera på vilka vi är och vad vi vill förmedla. Det har vi nog lyckats med, sa Tony Rydberg, som grundade företaget för åtta år sedan.

Konstverket av Ernst Billgren, som föreställer ett rådjur, lovas få en hedersplats på kontoret.

I samband med prisutdelningen hölls ett seminarium om kontorsutveckling. Daniel Markström, projektchef på Humlegården, frågade sig vad som skapar snygghet och hur långt man kan dra det.

– För långt? frågade moderatorn Tilde de Paula, som fick ett nekande svar.

BSK Arkitekter, som ritade förra årets vinnande kontor, Dice, och Mojangs kontor som kom tvåa i år, fick frågan vad företag vill ha i dag.

– Företag vill inte ha 2,70 meter i takhöjd och stavparkett. De drar gängse normer allt längre. Det handlar om att kombinera branding av företaget samtidigt som man erbjuda personalen en attraktiv miljö, sa Marco Checchi, inredningsarkitekt på BSK.

Jurymedlemmen Anders Hallquist, marknadschef på Brostaden, gav konkreta tips att tänka på för kontor som vill vinna titeln Sveriges snyggaste kontor 2013.

– Det är viktigt med rymd, ljus, trivsel, kvalitet och design, sa han.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration