Sveriges snyggaste kontor ligger i Malmö

Ideas i Malmö utsågs till vinnare i Lokalnytts tävling Sveriges Snyggaste Kontor 2012 under pompa och ståt på Berns Salonger. – Ideas hittade den röda tråden, sa juryns ordförande Gert Wingårdh när han delade ut priset.

Skriven av Therese Aronsson 2012-08-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Juryordföranden Gert Wingårdh och Ideas Tony och Oscar Rydberg. Priset som kommer att pryda Ideas kontor är en skulptur av Ernst Billgren.
Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider


För andra året i rad hölls seminariet Sveriges Snyggaste Kontor och en ny vinnare utsågs på Berns i Stockholm den 22 november. Den här gången gick priset till Malmöföretaget Ideas, som arbetar med inredning, design och upplevelser. "Ideas har hittat den röda tråden. Med det gröna gräset och de betande kostolarna är kontoret allt annat än uppstyltat", löd juryns motivering.

Hjärtat är med


– Jag är superglad, jag trodde inte att vi skulle vinna, det var så många bra kontor i år. Jag tror att en blandning av lekfullhet och snygg design gjorde att vi vann, sa Ideasmedarbetaren Oscar Rydberg.

– Inredningen speglar vår verksamhet och hjärtat är med. Det gäller att fundera på vilka vi är och vad vi vill förmedla. Det har vi nog lyckats med, sa Tony Rydberg, som grundade företaget för åtta år sedan.

Konstverket av Ernst Billgren, som föreställer ett rådjur, lovas få en hedersplats på kontoret.
Artikelbild

Pernilla Arnrud Melin, CBRE, Per Thiberg, Vasakronan, och Stefan Berg, Pembroke konstaterade att utmaningen med de 213 000 kvadratmeter som kommer att tomställas i centrala Stockholm de närmsta åren snarare borde ses som en möjlighet för staden.
Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider


I samband med prisutdelningen hölls ett seminarium om kontorsutveckling. Daniel Markström, projektchef på Humlegården, frågade sig vad som skapar snygghet och hur långt man kan dra det.

– För långt? frågade moderatorn Tilde de Paula, som fick ett nekande svar.

BSK Arkitekter, som ritade förra årets vinnande kontor, Dice, och Mojangs kontor som kom tvåa i år, fick frågan vad företag vill ha i dag.

– Företag vill inte ha 2,70 meter i takhöjd och stavparkett. De drar gängse normer allt längre. Det handlar om att kombinera branding av företaget samtidigt som man erbjuda personalen en attraktiv miljö, sa Marco Checchi, inredningsarkitekt på BSK.

Jurymedlemmen Anders Hallquist, marknadschef på Brostaden, gav konkreta tips att tänka på för kontor som vill vinna titeln Sveriges snyggaste kontor 2013.

– Det är viktigt med rymd, ljus, trivsel, kvalitet och design, sa han.

**************
Lokalnytt är Sveriges ledande sajt för företag som söker nya lokaler, vare sig det är kontor, lager eller butikslokal. Varje vecka är flera tusen personer inne på sajten och söker efter sin nästa lokal och läser artiklar om den kommersiella hyresmarknaden. Besök även vårt G+ konto -> Lediga lokaler - Lokalnytt


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration