Liljewall i nya lokaler

Liljewall arkitekter flyttade från Delsjöområdet till Odinsplatsen. Nu står lokalerna klara och de sätter sin prägel på platsen som just nu genomgår en ansiktslyftning. – Vi trivs fantastiskt bra i de nya lokalerna. Och i och med att vi har ett butiksläge kan vi interagera med livet ute på gatan. Vi får lite stadspuls, säger Per-Henrik Johansson, vd på Liljewall arkitekter.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-02-01 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

I entréhallen finns en läktare där de håller sina måndagsmöten.
Bild: Rasmus Thedin


Ryds glas höll till i lokalerna i 25 år innan Liljewall tog över efter lite tur och tillfälligheter. Egentligen var de och tittade på en annan av Bygg-Götas lokaler i området, men den var för liten.

– Vi hade den här lokalen på g, men visste inte vad vi ville göra med den, då passade det bra att det var ett arkitektkontor som flyttade in, säger Linda Neidert, uthyrare på Bygg-Göta.

– Det såg ganska bedrövligt ut här då, men vi såg att det fanns potential, säger Per-Henrik Johansson.

De hade Centralstationen som utgångspunkt när de letade efter den nya lokalen i Göteborg; de ville inte att det skulle ta mer än en kvart att gå från tåget. Nu tar det max tio minuter.

Liljewall satt tidigare på Töpelsgatan och anledningarna till flytten var främst två: det började bli fullt i de dåvarande lokalerna, och de ville ha bättre kommunikationsmöjligheter.

– Vi ville sitta så att vi slapp bil. Nu har vi bara tio parkeringsplatser och bilåkandet har mer än halverats sedan vi flyttade hit. Vår interna målsättning är att bli koldioxidneutrala och lokalerna är projekterade för att uppfylla Miljöbyggnad Silver, säger Per-Henrik Johansson.

– Det märker man mer och mer hos företag. I dag pratas det mindre om parkeringsplatser och mer om kollektivtrafik, säger Linda Neidert.
Artikelbild

Per-Henrik Johansson, vd på Liljewall arkitekter och Linda Neidert, uthyrare på Bygg-Göta. "Huset har en väldigt tydlig karaktäri och med att det är krökt", säger Per Henrik Johansson.
Bild: Rasmus ThedinI dag sitter cirka 110 medarbetare i lokalerna i Göte­borg, men tanken är att det ska få plats uppemot 130 personer.

– Vi är ett av de större arkitektkontoren i stan, men vi har levt i en ganska anonym tillvaro i och med att vi haft kontor utanför city. Här har det istället blivit ett Liljewallhus eftersom vi är de största hyresgästerna och kan sätta vår prägel på fastigheten, säger Per-Henrik Johansson.

Till våren ska den nya parken på Odinsplatsen stå klar, med växter, bänkar, fontän och spegeldamm.

– Vi kände inte till att de skulle upprusta Odins­platsen när vi tittade på lokalen, så där hade vi lite flyt. Det här har varit lite av en bakgata innan, med mc-klubbar och annat, säger Per-Henrik Johansson.
Artikelbild

Ett av lokalens mindre mötesrum, som även fungerar som utställningsrum och bibliotek
Bild: Rasmus Thedin


Lokalerna består av en aktivitetsbaserad våning, en mer traditionell kontorsvåning, och det som Per-Henrik Johansson kallar för bonusytan: på entréplanet med dubbel takhöjd har de öppna ytor, bibliotek och konferensrum.

– Vi har betydligt fler mötesrum här än vi hade i de tidigare lokalerna, säger Per-Henrik Johansson.

Lokalen som är på 1 600 kvadratmeter är total­renoverad och självklart är det Liljewall själva som har designat den.

– I dag kan man inte tro att det stod bilar här för ett litet tag sedan och att det var garageportar istället för skyltfönster, säger Linda Neidert.

"Lokalnytt.se är Sveriges ledande sajt för företag som söker nya lokaler, vare sig det är kontor, lager eller butikslokal. Besök oss på lokalnytt.se. Varje vecka är flera tusen personer inne på sajten och söker efter sin nästa lokal och läser artiklar om den kommersiella hyresmarknaden."
Du kan även besöka vårt G+ konto -> lediga lokaler i Göteborg


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration