"Sollentuna är smidigt"

Sollentuna hamnar på andra plats över Fastighetsägarnas lista över kommuner med det bästa fastighetsföretagarklimatet 2009. Som aktiv fastighetsägare i Sollentuna tycker Kungsleden förstås att det är bra, men inte särskilt förvånande. – Sollentuna är ett väldigt tacksamt område för en fastighetsägare, säger Eva-Lotta Svensson, förvaltningsansvarig för norrort på Kungsleden.

Skriven av Eddie Ekberg 2010-01-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Eva-Lotta Svensson jobbar som förvaltare på Kungsleden med ansvar för norrort. Hon menar att det är enkelt att jobba i Sollentuna, dels för att kommunen har ett bra läge med hög servicenivå och dels för att kontakterna med kommunens tjänstemän är smidig och korrekt.
Bild: Eddie Ekberg


Eva-Lotta Svensson har jobbat i norra Stockholm och Sollentuna i tio år och beskriver kommunen som väldigt smidig att jobba i.

– Det är enkelt att sälja in Sollentuna bland annat eftersom det är en god tillgänglighet med närheten till city och olika kommunikationer såsom två flygplatser på nära håll. Sedan är det förstås en fördel att de som jobbar på kommunen är väldigt lösningsorienterade, snabba och effektiva. Det underlättar mycket för oss som fastighets­ägare i Sollentuna, säger hon.

En annan draghjälp är förstås det nya köpcentrumet Sollentuna Centrum. Det hade Eva-Lotta Svensson bland annat hjälp av när Försäkringskassan skulle flytta från city under 2008.

– Det handlade om 330 anställda som väl inte var jätte­förtjusta i att flytta ut till Sollentuna från Stockholm. Men när vi berättade om nya Sollentuna Centrum så ändrade många uppfattning. När de dessutom förstod hur smidigt det är att pendla till och från Sollentuna ­underlättade det deras beslut ytterligare. Sedan var det inte heller någon nackdel att de fick ett "eget" hus, säger Eva-Lotta Svensson.

I oktober 2008 flyttade så Försäkringskassan in på 6 000 kvadratmeter i Sollentuna, kontraktet löper på sex år.

Hon nämner också att många av företagens medarbetare bor i närheten av Sollentuna och att det i sig är en fördel.

– Många bor i Vallentuna, Täby eller Upplands Väsby och alla vill ju ha nära till jobbet, det är en stark faktor som talar för Sollentuna.

En annan faktor är hyresnivåerna i Sollentuna, som är betydligt lägre än på "fina gatan" inne i city.

– Det är förhållandevis bra hyresnivåer här, för 1 000 – 1 400 kronor per kvadratmeter får du väldigt fina lokaler här i Sollentuna. Du får alltså mycket för pengarna här, och det är ju ingen nackdel.

Vad har ni på gång i Sollentuna nu?


– 2009 har ju varit ett rätt stilla år på många sätt. Men vi tittar hela tiden på objekt som passar in i vår portfölj, likaväl som vi för dialoger med potentiella köpare. Under tiden ägnar vi oss åt kundvård och aktiv förvaltning av våra fastigheter här i Sollentuna.

Hur går det med uthyrningen?


– Det går bra, tycker jag. Vi signade Siemens före årsskiftet i fastigheten Träbocken på Sofielundsvägen alldeles bredvid nya Sollentuna Centrum. I samma fastighet har vi också hyrt ut till företaget Mellanskog, ett företag som handlar med skogsfastigheter. Just fastigheten Träbocken är väldigt het just nu och vi ser att flera teknikinriktade företag är intresserade av att flytta in, så det kanske kan bli ett teknikkluster där. Min ambition är att vi ska ha fyllt de cirka 1 500 vakanta kvadratmetrarna där före halvårsskiftet i år.

Varför ska företag välja att flytta till Sollentuna?


– För att man får mycket för pengarna. Du har allt som finns i city när det gäller service och utbud, men du betalar en tredjedel eller fjärdedel jämfört med om du sitter inne i Stockholm. Så om man är mån om sina kostnader ska man flytta hit.

Är allt verkligen så bra i Sollentuna, finns det inget som kan bli bättre?


– Nja, det är klart att det kunde finnas några fler lunchrestauranger i mellanprisklass, det har varit ganska begränsat. Men ärligt talat så måste jag säga att Sollentuna annars är suveränt.

Hur är det i Sollentuna om tio år?


– De senaste åren har det pågått en enorm expansion, man ser ju byggkranar överallt. Och jag tror att det kommer att fortsätta på den vägen och Sollentuna kommer således att växa ännu mer.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration