Högsta standard och service i Solna strand

Partnertext

Nu kan man hyra lokaler i Humlegården Fastigheters nyrenoverade fastighet Päronet 6 i Solna Strand – på cykelavstånd till och från City. Fast till halva hyran.

Skriven av Eddie Ekberg 2015-02-12 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Helrenoverat. Humlegårdens fastighet Päronet 6 i Solna strand genomgår just nu en totalrenovering till nyproduktionsstandard. Inflyttning är beräknad till fjärde kvartalet i år.
Illustration: BAU.


Artikelbild

Citynära. De som hyr i Solna strand kan välja mellan att åka tunnelbana, buss, båt, bil, pendeltåg och tvärbana till och från jobbet. Och det är tio minuter från Stockholm city. Cyklar man är det inte mer än tre kilometer. Och hyran ligger i vissa fall på halva nivån jämfört med i city.


Kontorsfastigheten på Solna Strandväg/Torggatan i Solna strand uppfördes redan 1951 och genomgår en totalrenovering till en modern kontorsfastighet – med industrikaraktär.
- Det är stora, luftiga, ljusa lokaler med karaktär. Här kan man hyra allt från några hundra kvadratmeter till tio tusen kvadratmeter, säger Katarina Cygnaeus som är uthyrningsansvarig för Solna strand på Humlegården Fastigheter.
"Det är stora, luftiga, ljusa lokaler med industrikaraktär."
Solna strand är i princip så centralt i Stockholm man kan komma, utan att vara i city. Du kan åka tunnelbana, buss, båt, bil, cykel, pendeltåg och tvärbana till och från jobbet. Och det är tio minuter från Stockholms city. Cyklar man är det inte mer än tre kilometer.

Solna strand erbjuder dessutom en hel rad faciliteter som förenklar och berikar arbetslivet för dess hyresgäster.

- Här finns gym och omklädningsrum, ett enormt restaurangutbud och en fin miljö med promenadstråk efter Mälarens kant. Dessutom är det nära till Bromma Blocks, Sundbyberg centrum, Solna centrum och Mall of Scandinavia som ska stå klart nu i höst, säger Katarina Cygnaeus.Trots alla dessa fördelar ligger hyresnivån väsentligt lägre än i Stockholms innerstad, i vissa fall ned till halva hyran.
"De företag som hyr här kan vara säkra på att sitta i en fastighet med hög miljöprofil och i lokaler med en mycket god arbetsmiljö."
De som tecknar kontrakt nu kan räkna med att flytta in under fjärde kvartalet i år.

- Arbetet pågår för fullt och fastigheten kommer att uppnå nyproduktionsstandard, säger David Johansson som är fastighetschef på Humlegården.

Humlegårdens fastighet Päronet 6 kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Vilket kortfattat innebär att största hänsyn tas för att skapa en så miljömässigt hållbar byggnad som det bara går.

- De företag som hyr här kan vara säkra på att sitta i en fastighet med högsta tänkbara miljöprofil och i lokaler med en mycket god arbetsmiljö,
säger Rebecka Yrlid, Hållbarhetschef på Humlegården.

Humlegården erbjuder dessutom sina hyresgäster appen Green Fingerprint som gör det enklare att dels hålla koll på sin elförbrukning, och därigenom spara energi.


Det är inte svårt att förstå att många väljer att flytta från Stockholm city till Solna strand. Området har ett citynära bra läge till en hyra som är markant under den man har i city – samtidigt som man åtnjuter i princip samma utbud och service. Exempel på företag som etablerat sig i Solna strand: CSN, Skatteverket, Trafikverket, DNV, Santander, Dekra, Cowi, Il Recycling och Infranord. I Sundbyberg, precis intill Solna strand, har Humlegården dessutom uppfört en ny byggnad åt Swedbank som de tillträdde i juni 2014.

Humlegården Fastigheter
Humlegården Fastigheter är ett fastighetsföretag inom länsförsäkringsgruppen som förvärvar, förädlar och förvaltar kontorsfastigheter. Företaget äger och förvaltar i dag cirka 50 fastigheter i Stockholm city, Hagastaden, Solna, Sundbyberg och Akalla.
Humlegårdens organisation kännetecknas av korta beslutsvägar och filosofin är att finnas nära hyresgästerna. Humlegården arbetar med ett stort miljöengagemang och har som mål att miljöcertifiera samtliga sina fastigheter.

Fastigheten Päronet 6
Fastigheten utgörs av två huskroppar som tillsammans är utformade som en åtta. Den ena byggnaden uppfördes 1951 och den andra 1960. Totalt sett består fastighetens knappt 20 000 kvadratmeter av 80 procent kontor. Humlegården totalrenoverar just nu fastigheten till nyproduktionsstandard och inflyttning är beräknad till fjärde kvartalet i år. Humlegården köpte fastigheten i december 2010.

Artikelbild

Katarina Cygnaeus, uthyrningsansvarig för Solna strand, Rebecka Yrlid, hållbarhetschef och David Johansson, fastighetschef på Humlegården Fastigheter.


Lokaler
Byggnaden är uppförd med pelarkonstruktion vilket innebär att lokalerna är mycket flexibla. Största våningsplanet har en area om cirka 4 500 kvadratmeter vilket gör att det går att få stora sammanhängande kontorslokaler. Varje våningsplan kan dessutom delas i flera mindre kontor.

Kommunikationer
Solna strands tunnelbanestation ligger på en minuts avstånd och tar dig till Centralstationen på cirka tio minuter. Dessutom avgår pendeltåg, buss, tvärbana, fjärrtåg och flygbussar på nära håll. Utmärkt kommunikationsläge även för bilburna med nära anslutning till Huvudstaleden som i sin tur ansluter till E4:an. Med bara tre kilometer till Bromma Flygplats och cirka 35 kilometer till Arlanda är detta ett av Stockholms bästa kontorslägen. Sommartid går dessutom en båtförbindelse mellan Solna strand och Gamla stan. För den som föredrar att promenera leder en strandpromenad hela vägen in till Stockholm city via Huvudsta och Karlberg.

Parkering
I fastighetens garage finns det plats för 54 bilar och ytterligare 219 parkeringsplatser finns i anslutning till fastigheten.

Bil-/cykelpool
I fastighetens garage kan laddstolpar för elbilar installeras efter hyresgästens behov. I Solna Strand finns bilpooler (exempelvis Sunfleet) där det pågår en dialog kring möjligheten att utöka antalet bilar i området. Utvärdering av cykelpooler pågår.

Service
Servicegraden i Solna strand är hög. Här finns det ett stort och varierat utbud av lunchrestauranger. I området finns frisör, bageri, olika former av träningsmöjligheter. I fastigheten finns dessutom ett bankkontor. Bara minuter bort ligger Solna och Sundbyberg centrum där all annan tänkbar service och handel finns. Till hösten beräknas närbelägna Mall of Scandinavia öppna.Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Kommunikationen avgörande för lokalhyresmarknaden i Stockholmsregionen Kommunikationen avgörande för lokalhyresmarknaden i Stockholmsregionen Siemens väljer Arenastaden Siemens väljer Arenastaden Nod – Kistas nya innovativa mötesplats invigd Nod – Kistas nya innovativa mötesplats invigd Företagsflytt driver upp hyresutvecklingen i Stockholm city Företagsflytt driver upp hyresutvecklingen i Stockholm city "Hagastaden väcker stort intresse" "Hagastaden väcker stort intresse" Nya stadsbyggnadschefen om Sundbybergs framtid Nya stadsbyggnadschefen om Sundbybergs framtid