Sveriges Snyggaste Kontor – tredje upplagan av succétävlingen

Lokalnytts tävling Sveriges Snyggaste Kontor har varit en succé sedan starten. Nu genomförs tävlingen för tredje gången. – Tävlingen har blivit en happening som folk pratar om, precis som vi önskade, säger Lokalnytts vd och grundare Rolf Andersson.

Skriven av Nicklas Tollesson 2013-06-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Förra året prisades vinnaren Ideas i samband med ett seminarium på ett fullsatt Berns i Stockholm. Stjärnarkitekten Gert Wingårdh har sedan starten varit juryordförande i Sveriges Snyggaste Kontor.


Sedan 2011 har Lokalnytt genom en stor webb-omröstning och sedan genom en kvalificerad jury under ledning av Gert Wingårdh – Sveriges stjärnarkitekt nummer 1 – utsett landets snyggaste kontor.

– Vi i juryn har besökt mängder av kontor, och det är både spännande och intressant att studera olika lösningar. Den här tävlingen handlar verkligen inte bara om att kontoret ska vara snyggt, det handlar framför allt om att det ska främja företagets verksamhet. Jag tycker att ett bra kontor är ett kontor som förstärker arbetsglädjen, teamkänslan och i slutändan företagets resultat. Framför allt ska det vara ett kontor som personalen vill gå till. I dag finns det så många tekniska lösningar att många egentligen kan arbeta hemma eller var som helst, då gäller det att kontoret är en lockande arbetsplats, säger Rolf Andersson.

Frågor som engagerar


Tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor har vuxit varje gång sedan starten och det mesta tyder på att den stigande trenden håller i sig.

– Kontors- och arbetsmiljö är frågor som engagerar, och vi märker att tävlingen är en snackis, både i fastighetsbranschen och i det övriga näringslivet. Förra årets vinnare, Ideas i Malmö, har verkligen fått uppmärksamhet kring sitt kontor och de har förstått att dra nytta av det här (se separat artikel), säger Rolf Andersson.

– I år gör vi en större satsning än tidigare på att förlänga tävlingen genom mer marknadsföringsinsatser – tävlingen är långt ifrån bara en prisutdelning och ett seminarium. Att vi gör ett stort temanummer om snygga kontor i Lokalnytt i både Stockholm, Göteborg och Öresund är ett led i detta. Vi ökar på det redan stora intresset och genererar därigenom också mer uppmärksamhet åt våra sponsorer och partners.

Inom kort inleds nomineringsprocessen då alla kan anmäla sina kontor till tävlingen, på sajten sverigessnyggastekontor.se. Svenska folket röstar sedan fram sina favoriter, och slutligen utser juryn vinnaren i Sveriges Snyggaste Kontor 2013.

Vinnaren hyllas i samband med ett seminarium på Oscarsteatern i Stockholm den 28 november.

– Vi har fått indikationer på att väldigt många är intresserade av att delta i år, och vi vet att kvalitén på bidragen är väldigt höga. Vi ser fram emot en spännande höst, säger Rolf Andersson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration