Vinsten gav Ideas fullt upp

Efter att Ideas vann tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor har uppdragen trillat in. – Vi har haft så oerhört mycket att göra, och det är mycket tack vare vinsten, säger Tony Rydberg.

Skriven av Sofia Grymer 2013-06-01 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider


Förra årets snyggaste kontor i Sverige tillhör inrednings-, design- och konceptbyrån Ideas i Malmö. Med sitt naturinspirerade kontor – där konferensrummet som påminner om en kohage kanske sticker ut mest – kammade de hem vinsten när tävlingen hölls för andra året i rad. Och vinsten har fört med sig långt mycket mer än ära och en vinstskulptur skapad av Ernst Billgren, berättar företagets grundare Tony Rydberg.

– Vi har uppmärksammats i 27 publikationer runt i världen, bland annat i ett av Asiens största magasin inom inredning och arkitektur. Två veckor efter att de hade kontaktat oss fick vi mail från ett förlag i Kina som ville att vi skulle vara med i en stor designbok om inspirerande inredning. Det säger mycket om vilken genomslagskraft tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor och magasinet Lokalnytt har, säger han leende.

Blivit ketchupeffekt


Och efter vinsten har de haft fullt upp och fått massor av nya uppdrag.

– Det har varit lite av en ketchupeffekt. Många hörde av sig direkt och ställde frågor, säkert lite nyfikna på vad vi gjorde och hur vi arbetade. Det tog några månader innan uppdragen som kan relateras till vinsten började trilla in, men i vår började det att dra iväg rejält, säger Tony Rydberg.

Och sen har det fortsatt.

– Ja, det här halvåret har varit fantastiskt spännande, säger medarbetaren Oscar Rydberg.

Bland annat fick de uppdraget att skapa miljön runt centralstationen i Malmö under Eurovision Song Contest i maj.

– Inne på stationen så gjorde vi en tillfällig klubb med lunchdisco för besökarna. Vi hissade upp Sveriges största discokula i centralstationens "Glashall"som mätte två meter i diameter och ljud- och ljussatte alla entréerna. Att vi fick det uppdraget var garanterat en frukt av vinsten. Responsen har varit enorm, säger Tony Rydberg.
Artikelbild


Bild: Sofia Grymer


Fler anställda


Det hårda trycket på Ideas har lett till att de anställt två nya personer och har ytterligare en på väg in. Då blir de sex anställda totalt, förutom de inhyrda konsulter de redan använder.

– Vi hade inte förväntat oss den här effekten, med tanke på att branschen i övrigt går lite på halvfart.

Efter vinsten har Ideas blivit kontaktade eller haft besök av många fastighetsbolag. De vill veta hur de har löst olika saker på kontoret.

– Många vill också komma hit för att få idéer till sin egen kontorsinredning. Men att bara plocka lösryckta delar från ett koncept blir aldrig bra, det är totalen som är viktig, påpekar Tony Rydberg.

Vad har varit roligast med vinsten?


– Bekräftelsen och uppskattningen. Vi har fått fantastiskt många mail och kommentarer från folk vi möter. Man märker vilken fantastisk genomslagskraft er tävling har, och vilken spridning det fått.  Det är trevligt.

Artikelbild


Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider


Har ni fått några negativa reaktioner?


– Någon frågade oss om det inte är svårstädat, men det är inte mer svårstädat än något annat. Vi har också fått frågan om det inte blir för mycket lekstuga, men det beror ju på vad man gör av det.


Vad har ni för tips till de som vill ha ett snyggare kontor?


– Det är viktigt med passion. Orka bry dig, våga stick ut och gör något som speglar verksamheten. Och ett snyggt kontor är ett kontor med hjärta. Människor som arbetar och mår bra skapar bättre produkter och tjänster.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration