Hur snyggt kan ditt kontor bli?

Att få ett snyggt kontor handlar inte bara om snygga möbler och rätt ljus – det handlar också om att lägga pusslet rätt och tänka till. Walk the Room är företaget som hjälper dig att se vilken potential lokalerna har redan innan du har bestämt dig för att flytta in.

Skriven av Sofia Grymer 2013-06-01 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Walk the Room


Fel golv, ful färg på väggen, tråkiga kontorsceller och dålig belysning. Ja, när du är på jakt efter nya lokaler är det kanske inte alltid så lätt att förstå vilka möjligheter som finns för just ditt företag i lokaler som tidigare inhyst en helt annan slags verksamhet. Eller att se hur snyggt kontoret kan bli.

– Fördelen med vår tjänst är att det verkligen går att förmedla hur lokalerna kan se ut innan man skriver kontrakt, eftersom det är den slutgiltiga hyresgästen man vill attrahera, säger Jesper Adeberg, projektledare på Walk the Room.

Digitala visualiseringar


Företaget startades 2010 med idén om att skapa digitala visualiseringar av kontorslokaler inom den kommersiella fastighetsbranschen. I dag jobbar de med fastighetsägare över hela landet, och har kontor i både Stockholm och Malmö.

– Ett typiskt exempel på ett projekt är en lokal som är fullproppad med väggar där det har suttit en stor hyres­gäst länge. Det är jättesvårt att förstå hur en ­öppen lösning kan te sig, säger Jesper Adeberg medan kollegan Alexander Uulas Arvidsson visar ett foto på hur en lokal såg ut från början. Sedan håller han upp en storformatsprint med en visualisering från samma vinkel med en helt annan planlösning, möbler och färger och förklarar:

– Att hänga upp större prints på digitala visualiseringar i de faktiska lokalerna gör det möjligt att på plats resonera kring olika lösningar. Vi tycker det är väldigt viktigt att jobba med ljussättning i lokalen, en lokal kan vara väldigt mörk och belysningen kanske inte fungerar när man är på plats. Ibland är det ljussättningen kunderna vill trycka på, ibland vill de blåsa ut inredningen och visa speciella funktioner.

Databas med möbler


De har egna designers och en databas med möbler och övrig inredning från riktiga varumärken för att kunna skapa de nya kontorsmiljöerna i 3D. Med bilder, hemsidor och videos kan de visa upp en helt ny miljö i en lokal som i dag kanske är en byggarbetsplats. I första hand är det en tjänst riktad mot fastighetsbranschen för att hjälpa dem att visa upp möjligheterna i lokalerna för potentiella hyresgäster. Men när beslutet att flytta in i lokalerna är taget kan visualiseringen också användas som en utgångspunkt för att hyresgästen enklare ska kunna ta beslut och resonera kring olika inredningslösningar.

– Vi tror att den praktiska möjligheten att utgå från digitala visualiseringar kommer att utnyttjas mer framöver. Speciellt eftersom man kan se verkliga materialval och inredningsalternativ på förhand. Dessutom är det fantastiskt roligt när vi har visat upp potentialen i en lokal som har sett riktigt illa ut och hyresgästen väljer att göra om lokalen precis i linje med de digitala visualiseringarna, säger Jesper Adeberg.

Han och Alexander Uulas Arvidsson har märkt att en generell trend i kontorsinredningen i dag är att man vill effektivisera sina ytor.

– Vi får många förfrågningar i projekt om att göra flexibla arbetsplatser och öppet kontorslandskap, säger Jesper Adeberg.

Ökad medvetenhet


De har också märkt att medvetenheten om vad ett snyggt kontor kan innebära har ökat, inte minst med tävlingar som Sveriges Snyggaste Kontor.

– Det är roligare att jobba i en miljö som känns bra, det tror jag är jätteviktigt, framförallt för personalen. Man stannar kanske en timme till och man kan ta dit vänner. Men det är också viktigt när man tar dit kunder att det ser fräscht och bra ut, säger Jesper Adeberg.

– Man vill presentera sitt företag på rätt sätt och det tänket har integrerats med allting runt omkring, att kontoret är en förlängning av verksamheten, tillägger Alexander Uulas Arvidsson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration