Positiv framtidssyn på Lokalmarknadsdagen

Närmare 500 personer besökte den 10 september det klassiska seminariet Lokalmarknadsdagen som arrangerades av Lokalnytt och Fastighetssverige tillsammans med Business Region Göteborg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-08-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Närmare 500 personer tog sig till den 31:a Lokalmarknadsdagen.
Bild: Henrik Ekberg


Seminariet tog plats på hotellet Radisson Blu Scandinavia i Göteborg. Bland talarna fanns bland andra Nordeas chefsekonom Annika Winsth, som menade att medias och politikers bild av Sverige inte stämmer – utan det går bättre för Sverige än vad de flesta tror.

Överlag var många av talarna positiva till utvecklingen i landet, och inte minst i Göteborg. Henrik Einarsson på Business Region Göteborg presenterade läget i regionen och Lena Grimslätt på JLL och Åsa Henninge på NAI Svefa berättade att det har tagit rejäl fart på transaktionsmarknaden i Göteborg. Det fanns även goda möjligheter att få kontakt med kollegor i branschen på minglet under och efter seminariet.

– Är man aktör eller investerare i Göteborg, eller om man vill bli det, bör man gå hit. Man får en väldigt god samlad bild av vad som händer i staden, och vad som är på gång, sade Wallenstams vice vd Thomas Dahl om dagen.

Under seminariet talades det även om Jubileumssatningen, där 7 000 bostäder ska skapas i Göteborg i framtiden, och hur tidigare industriområden som exempelvis norra Högsbo, Forsåker och Frihamnen nu omvandlas till modern blandstad. Även skattefrågan och börsrusningen lyftes.

En av dem som hade tagit sig till seminariet var ­Jonas Krok på Bostads AB Poseidon.

– Det här är andra gången jag är här och jag tycker det är väldigt bra. Nordeas ekonomiska makroanalys var mycket intressant och nu ser jag fram emot att få lyssna på stadsplaneringen i Göteborg, sade han vid lunchpausen.

Totalt avhandlades 16 punkter under dagen och de närmare 500 besökarna tycktes uppskatta programinnehållet. Johan Bäckman, säljchef på Lokalnytt och Fastighetssverige, var mycket nöjd med dagen.

– Det var idel nöjda partners och de besökare jag har pratat med har alla varit positiva. Sammantaget kan man säga att vi återigen har lyckats med detta årliga arrangemang.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration