30:e Lokalmarknadsdagen blev en rekordfest

Den 30:e upplagan av Lokalmarknadsdagen i Göteborg blev en rekordfest. Närmare 500 besökte seminariet. – Det är en enorm uppslutning, fler än någonsin tidigare, sade Rolf Andersson, vd och ägare av Lokalnytt och Fastighetssverige, som står bakom arrangemanget tillsammans med Business Region Göteborg.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-08-06 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Trångt. Den 30:e Lokalmarknadsdagen i Göteborg blev en rekordfest, närmare 500 personer tog sig till Radisson Blu Scandinavia Hotel.
Bild: Henrik Ekberg


Rolf Andersson tror att det rekordstora intresset för fastighetshetsbranschens viktigaste dag i Göteborg beror på startfältet.

– Alla punkter har varit intressanta, vilket beror på att samtliga är så kunniga inom sina områden. Och sådant lockar förstås.

Finns ett behov


Carin Hjulström höll som vanligt i mikrofonen och fördelade ordet till de närmare 40 panelmedlemmarna och talarna. AnnaKarin Langberg, marknadschef på CBRE, var en av dem. Hon talade om branding, tillsammans med Karolin Forsling, AMF Fastigheter och Erika Gummesson, Skanska.
Artikelbild

VD-utfrågning. Den första punkten var en utfrågning av två av landets tyngsta fastighetsvd:ar, Rutger Arnhult, Klövern och Biljana Pehrsson på Kungsleden.
Bild: Henrik Ekberg


– Det är så roligt att se så många här och det finns helt klart ett behov och intresse för denna typ av evene­mang i fastighetsbranschen. Sen skadar det inte med lite nytänkande och där bidrar jag med lite i dag, säger AnnaKarin Langberg.

Rutger Arnhult, vd på Klövern och Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden möttes inledningsvis i en diskussion om branschen i Sverige i allmänhet och Göteborg i synnerhet. Efter det följde ytterligare elva punkter om bland annat stadsutveckling, utvecklingsprojekt, framtid, ekonomi.

Jennie Frost på JLL besökte seminariet för tredje gången, senast för tre år sedan.

– Det känns som det är dubbelt så mycket folk här i dag. Då vet jag att det talades mycket om aktivitetsbaserade kontor, något som är väldigt populärt i dag.

Frågan är om seminariet vid Radisson Blu Scandinavia Hotel kan bli så mycket större.

– Det kan det absolut, nästa år blir det större, konstaterade Rolf Andersson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration