Succé för första Fastighetskvinnan

Första upplagan av Fastighetskvinnan överträffade alla förväntningar. Att lyfta jämställdhetsfrågan i fastighetsbranschen är något som många har efterfrågat. – Det är ett mycket bra initiativ, sade Ingegerd Hedmark från Structur FM Projektutveckling, som fick se sin vän Julie Lam knalla upp på scen och hämta priset för Årets Unga Fastighetskvinna.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-07-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

ÖVERLYCKLIG. Julie Lam, Peab, fick stående ovationer när hon utsågs till Årets unga fastighetskvinna.
Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider


Det var ett späckat program som väntade de 260 besökarna vid Lokalnytts affärsseminarium på Grand Hotel i Stockholm.

Den ena punkten följdes i rask takt efter den andra, men moderator Helena Stålnert höll säkert i micken och såg till att alla kom till tals. Det unika med seminariet var att endast kvinnliga talare hade tillträde till scenen. Publiken bjöds på både skratt och tänkvärdheter om fastighetsbranschen generellt, men i synnerhet vad gäller jämställdhet och mångfald. En av de mer färgstarka talarna var Sofia Falk som genom sitt företag Wiminvest hjälper större bolag med sitt jämställdhetsarbete. En annan var Wonna I de Jong.
Artikelbild

MODERATOR. "Det finns så många fantastiska kvinnor i fastighetsbranschen." Helena Stålnert
Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider


– Det är ett fantastiskt arrangemang som jag hoppas kommer att utvecklas framöver och växa sig stort, kommenterade hon arrange­manget efter att ha berättat om sin karriär från scenen.

Maria Engholm, vd på HSB Dalarna, tror att Fastighetskvinnan är här för att stanna.

– Det är intressant att lyssna till hur framgångsrika kvinnor klarar utmaningen att slå sig fram. Men det skulle inte gjort något om det var fler män här. Framför allt ser jag fram emot eftermiddagens analyser och marknadssiffror som ska behandlas i några punkter.


Totalt avhandlades inte mindre än 14 punkter och 33 kvinnor avlöste varandra på scenen under dagen. Helena Stålnert hade en hektisk dag, men imponerades stort av kvinnorna som talade om det ekonomiska läget i världen och Sverige, om transaktionsmarknaden, näringslivet, jämställdhet. För att nämna några ämnen.
Artikelbild

INTRESSANT. Maria Engholm, vd på HSB Dalarna, tyckte det var intressant att lyssna till hur framgångs­rika kvinnor klarar utmaningen att slå sig fram.
Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider


Gärna fler män


– Det finns så många fantastiska kvinnor i fastighetsbranschen. Det är så inspirerande att få lyssna till dessa.

Lokalnytts vd och ägare, Rolf Andersson, fick idel positiv respons under dagen.

– Det var fantastiskt roligt att se en sådan stor uppslutning på första upplagan av Fastighetskvinnan. Vi är glada att det kom så många. Nästa år återkommer vi med en ny Fastighetskvinnan och då är ambitionen att locka fler män, sade han.

Fastighetskvinnan arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration