Arcona har Sveriges snyggaste kontor

Arconas kontor, som delas med Exengo, är landets snyggaste. Det står klart sedan juryn i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor sagt sitt. Priset delades ut på Grand Hotel i Stockholm i samband med Fastighetsmarknadsdagen.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-10-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

– Det här betyder väldigt mycket för oss. Vi arbetar själva bland annat med att utveckla kontor och då är det viktigt att ha ett eget kontor som är representativt. Därför känns det extra bra att få den här utmärkelsen, säger Björn Lindahl, vice vd för Arcona.

Arcona delar kontor med Exengo Installationskonsult på Rehnsgatan 11 i Stockholm i fastigheten Taktäckaren 2, som ägs av Axfast.

Arcona arkitekter, BSK Arkitekter (som ingår i Arconakoncernen) och Exengo Installationskonsult har tillsammans skapat det 1 230 kvadratmeter stora kontoret.

Kontoret är en mix av aktivitetsbaserat kontor med inslag av fasta arbetsplatser och det tillhandahåller en molnbaserad IT-lösning för ett flexibelt arbetssätt.

Fem finalister


Tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor arrangerades för fjärde gången av Lokalnytt och Fastighetssverige. Ett 40-tal kontor deltog i årets tävling.

Fem finalister röstades fram av svenska folket (sammanlagt kom nästan 20 000 röster in). Vinnaren utsågs av en kvalificerad jury, under ledning av Monica von Schmalensee, vd för White.

Juryns motivering lyder: "Besökare till detta vinnande kontor hälsas av en välkomnande entré full med liv och rörelse. Råa materialval ger ett intressant intryck där konstruktion såväl som installation redovisas. Det är en arbetsplats där kontraster är A och O, där en dov färgskala i lobbyn ställs mot ett ljust och luftigt kontorslandskap med väl avvägda färgaccenter. En mix av ytor och funktioner stödjer deras flexibla arbetssätt på ett föredömligt vis. En varierad belysning skapar stämningsfull atmosfär i hela kontoret. Det är ett koncept som andas mod och skaparlust."
Artikelbild

VINNANDE KONCEPT. Arcona har Sveriges snyggaste kontor. Arcona arkitekter,
BSK arkitekter (som ingår i Arconakoncernen) och Exengo Installationskonsult har
tillsammans skapat det 1 230 kvadratmeter stora kontoret.


"Mycket stolt"Jimmy Bengtsson, vd på Arcona:
"Jag är mycket stolt över vårt kontor och att vi involverat hela koncernens breda kompetens"
– Jag är mycket stolt över vårt kontor och att vi involverat hela koncernens breda kompetens i planerandet, utformningen och genomförandet av byggprojektet. Från idé till färdig lokal.

– Kontorsombyggnader är en av våra specialkompetenser. Lokalprojektet och vårt nya aktivitetsbaserade arbetssätt är ett bra sätt för oss att ännu bättre förstå våras kunders processer och hur vi kan skapa bättre ­lokaler åt dem. Jag välkomnar nu kunder, samarbetspartners och andra att besöka oss och vi visar mer än gärna upp Sveriges snyggaste kontor!

Exklusivt pris


Arcona fick ta emot en exklusiv skulptur, signerad Ernst Billgren och tvåan Landgren (från Malmö) fick ett specialpris från Akvarieleasing. Trea blev Stockholmskontoret Creuna.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration