Inga större kontorsvakanser

Per Skrealid, fastighetsvärderare på NAI Svefa om hyresmarknaden i Jönköping

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-07-17 | Hyresanalys

Dela på linkedIn

Artikelbild

Vilka trender ser du på hyresmarknaden just nu?

– Det händer inte så mycket på marknaden i en stad som Jönköping så det känns inte helt rätt att peka ut trender. Men det byggs mycket och därmed tillkommer det nya lokaler och bostäder.

Hur är läget för handeln i staden?

– Atollen är färdigbyggd och merparten av lokalerna är uthyrda. Den senaste klara hyresgästen är Systembolaget som flyttar från Väster till Atollen. Flera extern­handelsbutiker har tillkommit på Solåsområdet på senare tid, som XXL, Lager 157, Stadium Outlet, Granngården, Rusta med flera och därutöver har verksamhetslokaler hyrts ut till aktörer som Leos Lekland. Lokalerna som Rusta har lämnat har övertagits av Dormy Golf. Lediga butikslokaler finns i Gränden och i Sesamgallerian.
Artikelbild

Per Skrealid
Bild: NAI Svefa


Hur ser det ut på kontorssidan?

– Det finns inga större vakanser vad det gäller kontor. Just nu pågår heller ingen nybyggnation. Dock pågår planering av flera projekt.

Hur ser efterfrågan på logistik/lager ut?

– Något lägre intresse än vad det har ­varit tidigare. På Torsviks finns lite ­ledigt, men med tanke på hur många kvadratmeter som finns där, är vakanserna små, procentuellt sätt.

Hur ser den svenska fastighetsmarknaden på Jönköping som investeringsstad?

– I NAI Svefas senaste rapport ­kommer Jönköping på fjärde plats bland Sveriges större tätorter. Tittar man på de senaste affärerna, finns det ingen anledning att ändra placeringen.

Andra intressanta händelser som påverkar hyresmarknaden?

– Detaljplanen för första etappen på Tolusts område vid södra Munksjö har vunnit laga kraft. Planen innehåller främst nya bostäder.

– Byggnation för cirka 140 rum för VOX Hotell ­pågår i centrala Jönköping.

Vilka frågor är viktigast för en fortsatt positiv utveckling för staden?

– Tillkomst av snabbtågsförbindelse ­mellan Stockholm–Göteborg–Malmö och fortsatt utveckling av området runt södra Munksjöstranden.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration