Hyresgäster som springer tillsammans

För att få hyresgästerna att träffas mer startade Aspelin Ramm Fastigheter en löpargrupp i Pedagogen Park, och ett gäng företagare hängde på. Nu hoppas man på ännu fler deltagare när träningen drar igång igen till hösten.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-07-01 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Här vid Pedagogen Park har träningen ägt rum.
Bild: Hälsa Mera


Kristian Höglind, marknads- och försäljningschef på Aspelin Ramm Fastigheter, berättar att det var förra året som man bestämde sig för att starta en löpargrupp bland hyresgästerna i Pedagogen Park. Han kontaktade företaget Hälsa Mera som är löpcoacher och de hjälpte honom att göra ett upplägg med fokus på att träffas och träna tillsammans på ett sätt där alla kan vara med.

– Vi bestämde oss för att göra något där vi inte bara kunde få hyresgästerna att träffas, utan också utnyttja den underbara naturen och möjligheterna runt Pedagogen Park, säger Kristian Höglind.

Han menar att träning är ett sätt att knyta kontakter på ett avspänt sätt. Tanken med löpargruppen är att alla som deltar ska kunna anpassa träningen efter sina egna förutsättningar.

– Det har varit en väldig bredd på deltagare, vi har haft med allt från elitmotionärer till förstagångslöpare, säger Kristian Höglind.

Träning av explosivitet


Under våren har man träffats tolv gånger på tisdagar vid lunchtid. Enligt Kristian Höglind har mellan fem och 15 personer deltagit vid varje träningspass och de olika passen har bestått av olika typer av löpträning, som exempelvis explosivitet, intervaller och back­träning. Fem företag som hyr på Pedagogen Park är med och sponsrar aktiviteten och alla som jobbar på eller runt Pedagogen Park kan vara med. Aktiviteten är kostnadsfri för dem som deltar.

– Vi brukar hålla oss kring Pedagogen. Mellan husen finns till exempel en stor trappa där vi brukar träna styrka, säger Kristian Höglind.

Till hösten kommer löpargruppen att fortsätta att träffas en gång i månaden, men träffarna kommer då se lite annorlunda ut. I stället för att varje gång springa ska det vara aktiviteter som på olika sätt kan relateras till löpning. Till exempel kommer man att ha ett pass där man lär sig hur man bäst ska lägga upp sin träning för att hålla sig frisk och skadefri, och ett pass med yoga.

Enligt Kristian Höglind har löpargruppen resulterat i att några företag, som annars inte skulle ha träffats, har knutit kontakt med varandra.

– Vi hoppas att fler kommer vilja delta under hösten, säger han.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration