Sveriges Bästa Köpcentrumledare finns i Norrköping

Anna Franzén tog förra hösten initiativet till "Ner på stan". Nyligen belönades hon med utmärkelsen Sveriges Bästa Köpcentrumledare.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-11-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Anna Franzén, landets bästa köpcentrumledare.
Bild: Nicklas TollessonFörra hösten tog Anna Franzén (tidigare Falk) initiativet till "Ner på stan", ett samarbetsprojekt som syftar till att lyfta Norrköpings innerstad. Tillsammans med utvecklingen på köpcentrumen Linden och Spiralen ledde detta till att hon nyligen belönades med utmärkelsen Sveriges Bästa Köpcentrumledare på prestigefyllda NCSC Awards. – Det betyder väldigt mycket, det visar att vi har lyckats sätta inner­staden på Norrköpingskartan och att Norrköping absolut finns på Sverige­kartan, säger Anna Franzén.

Priset delas ut av Nordic Council of Shopping Centers och i mitten av oktober fick Anna Franzén ta emot utmärkelsen på NCSC Awards-galan på Grand Hotel i Stockholm.

Oktober är ju vanligtvis en ganska grå och tråkig ­månad – men för Anna Franzén var det här årets oktober en av livets lyckligaste. I samma veva som hon utsågs till Sveriges Bästa Köpcentrumledare passade hon nämligen också på att gifta sig med sin Pontus, och bytte då namn från Falk.

Byter namn


– Jag vet inte om namnbytet har gått igenom än, prästerna slarvade bort vigselbeviset, skrattar hon när vi träffar henne på köpcentrumet Linden ett par veckor senare.

I två år har hon varit centrumledare på Linden och Spiralen, två gallerior som ägs av Fastighets AB L E Lundberg.
"Vi har väldigt duktiga uthyrare"
– Jag har framför allt arbetat med att stärka galleriornas varumärken, tagit fram nya grafiska profiler och även startat ett eget magasin som distribueras i galleriorna. Det har fått ett jättepositivt mottagande. Det handlar mycket om att visa vilken bredd och vilket stort utbud vi kan erbjuda här. Jag arbetar inte själv så mycket med uthyrning, vi har väldigt duktiga uthyrare som ser till att vi har en bra mix på våra hyresgäster. Att jag har fått det här priset beror främst på att vi har ett bra lag som arbetar gemensamt. Vi har bra produkter, i form av Linden och Spiralen, och i botten ligger att staden Norrköping också är en bra produkt att arbeta med.

Har ni några lediga lokaler här i dag?


– Vi har en lokal i Linden, men där får vi en påskrift vilken dag som helst. I Spiralen håller vi på och gör i ordning för ett gemensamt servicecenter för Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten. Vi kommer att ha någon eller några små lokaler lediga i anslutning till det.

Hur skulle du säga att Norrköpings handel mår?


– Det går inte spikrakt uppåt. Har man försäljnings­volymer i paritet med föregående år får man vara nöjd. Tittar man på städer i ungefär samma storlek så ligger Norrköping ganska bra till. Jag tror att det beror på att Norrköping på senare år har blivit en stad som verkligen visar framfötterna. Det händer mycket här – som Harry Potter; The Exhibition, Titanic-utställningen och Bråvallafestivalen.
"Det är evenemang som drar folk till Norrköping"
Det är evenemang som drar folk till Norrköping och som genererar hotellnätter och mer handel. Besöksnäringen är väldigt viktig och där är vi på rätt väg.

Samarbetet med Ner på stan, som Anna Franzén tog initiativet till för ett år sedan har hittills varit väldigt framgångsrikt.

De fyra fastighetsägarna Lundbergs, Ståhl, Diligentia och Magnentus satsar lika mycket i ett marknads­föringspaket som ska lyfta köpcentrumen och kvarteren i innerstaden.

– Det är fyra aktörer med sinsemellan ganska olika fastigheter, men som alla har ett stort hjärta för Norrköping. Vi anordnar egna evenemang och ser till att vara med på ett hörn på större evenemang. Vi firade vårt ettårsjubileum sista helgen i oktober och bjöd på fika på många ställen i stan.

Det finns i dag ingen traditionell cityförening i Norrköping, nästa steg för er och för dig kanske är att starta en?


– Visst har jag tänkt tanken. Men jag, eller vi, är inte där än. Det krävs en större organisation och en ordentlig plattform att stå på för att bilda en fungerande cityförening.

Butikslokaler att hyra i Norrköping!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Fullsatt och fullspäckat på Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Fullsatt och fullspäckat på Fastighetsmarknadsdagen Östergötland 1600-talet möter 2000-taler i Norrköping 1600-talet möter 2000-taler i Norrköping Välmående östgötsk fastighetsmylla Välmående östgötsk fastighetsmylla Positiv utveckling på hyresmarknaden i Östergötland Positiv utveckling på hyresmarknaden i Östergötland LFV flyttar till Magnentus Building i Norrköping LFV flyttar till Magnentus Building i Norrköping "Svårt hitta centrala kontor i Linköping" "Svårt hitta centrala kontor i Linköping"