Jämställdhet = lönsamhet

Seminariet Fastighetskvinnan närmar sig med stormsteg. Den 3 september genomförs eventet på Grand Hotel i Stockholm. Stort fokus ligger på hur jämställdhet kan användas som ett verktyg för att öka lönsamheten.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-08-15 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Lönsamhet. Sofia Falk arbetar tillsammans med multinationella företag för att förbättra deras jämställdhetsarbete. Hon menar att jämställda företag är mer lönsamma. "Jämställdhet är inte längre en mjuk fråga som är trevlig att ha på plats i diverse planer och kommunikationsmaterial. Jämställdhet, och därmed företagets värde och framtida affärsmöjligheter på den globala marknaden, är i högsta grad mätbart", säger hon.


Den 3 september samlas stora delar av den svenska fastighetseliten på Grand Hotel i Stockholm för den första upplagan av eventet Fastighetskvinnan.

Seminariet är unikt så tillvida att samtliga talare är kvinnor.

Bland talarna märks fastighetsprofiler som Biljana Pehrsson, Ingalill Berglund, Eva Landén, Kerstin Lindberg Göransson och Wonna I de Jong men också näringslivsprofiler som Kerstin Hessius, Nyamko Sabuni, Annika Winsth och Maria Rankka.

Fastighetskvinnan är delvis ett klassiskt affärsseminarium som belyser olika delar av den kommersiella fastighetsbranschen. Det handlar också om jämställdhets- och mångfaldsarbete – med inriktning mot hur ett aktivt jämställdhetsarbete leder till en mer attraktiv och lönsam bransch.

Inte längre en mjuk fråga


Till exempel kommer Wiminvests Sofia Falk, som hjälper stora multinationella företag med deras jämställdhetsarbete, att berätta om hur dessa går till väga – och vad de uppnår.

– Jämställdhet är inte längre en mjuk fråga som är trevlig att ha på plats i diverse planer och kommunikationsmaterial. Jämställdhet, och därmed företagets värde och framtida affärsmöjligheter på den globala marknaden, är i högsta grad mätbart, säger Sofia Falk.

Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus – som tillsammans med KPMG, Newsec och Lindahl är partners i eventet – kommer att delta i ett panelsamtal om hur de stora företagen i och kring fastighetsbranschen arbetar med jämställdhetsfrågor.

– All forskning pekar på att företag som är jämställda har en bättre arbetsmiljö och lyckas bättre. Min egen erfarenhet är att de bolag vars sammansättning speglar samhället i stort är de mest framgångsrika, ­säger hon.

Det finns fortfarande platser kvar. Du anmäler dig på fastighetskvinnan.se där du också hittar all information om eventet.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration